PUNSIÓ SECA


La punció seca és una tècnica de Fisioteràpia que consisteix en l’ocupació d’una agulla sobre els punts gallet o nòduls musculars (nusos de contracció muscular), amb l’objectiu de tractar la síndrome del dolor miofascial.

Es tracta una tècnica de Fisioteràpia Invasiva ja que no s’introdueix cap substància en el cos. Dins d’aquesta tècnica podem trobar dos tipus: superficial (no arriba al punt gallet) i profunda (l’agulla travessa el punt gallet).

L’objectiu de la tècnica és desbloquejar el punt gallet i relaxar el múscul.
Quin efecte té aquesta tècnica sobre el meu múscul danyat?
Gràcies a la punció seca es relaxen i desbloquegen, per acte reflex, les fibres del múscul danyat. El múscul es regenera de forma més ràpida i alleugem de forma immediata entre un 20-25% el dolor. Aquesta tècnica es pot utilitzar en casos de traumatismes, sobrecàrregues, contractures musculars, fatiga muscular, dolor cervical, mal dorsal, dolor lumbar …

Després de 24-48 d’acudir al fisioterapeuta, el múscul es relaxa i desapareix el dolor local i el dolor irradiat. El que vam aconseguir en introduir l’agulla en el punt gallet és generar una pressió i contracció del mateix que deixa d’emetre acetilcolina (un neurotransmissor encarregat de la contracció muscular) disminuint el dolor. L’objectiu és, com hem indicat anteriorment, produir una relaxació del múscul.

Aquesta pràctica combinada amb altres tècniques de Fisioteràpia, com la teràpia manual, representa una de les tècniques més eficaces per al tractament dels punts gallet ja que t’ajudarà a contreure el múscul afectat fins a produir la seva relaxació.

DADES BÀSIQUES SOBRE LA TERÀPIA


  • 60
  • 60
  • ESPAI TERAPÈUTIC INGRAVITT

ACONSEGUEIX L'HARMONIA ENTRE COS, MENT I ESPERIT

A INGRAVITT disposes d'un munt de teràpies complementàries per a un benestar integral i holístic

Escull la que millor s’adapta a les teves necessitats, o si no ho saps, contactan’s i t’orienntarem perquè trobis allò que necessites en aquest preicis moment. La teva salut és el nostre compromís.

PROPERS WORKSHOPSWhatsApp chat