FORMACIÓ VINYASA YOGA 200H - MÈTODE PROGRESSIU

TÍTOL CERTIFICAT PER:
INGRAVITT®
YOGA ALLIANCE®
FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE YOGA PROFESIONAL
FEDERACIÓ CATALANA DEL YOGA

INGRAVITT® des de 2005 acompanyant en el camí del ioga
Certificat amb registre dels continguts i hores cursades per presentar-se al procés d’acreditació de la Generalitat de Catalunya.

FORMACIÓ 100% PRÀCTICA i VIVENCIAL

La formació de Vinyasa Yoga, (200h) està dirigida a persones que vulguin iniciar-se en l’estudi i la pràctica d’aquesta tècnica psicofísica, també per a practicants de Yoga que vulguin profunditzar i/o especialitzar-se en el domini pràctic de les modalitats de Vinyases dins de la tradició.
A la nostra formació comptem amb una aportació innovadora basada en l’observació de les pràctiques modernes de yoga; la mobilitat articular (moving), la flexibilitat activa, la respiració i un correcte alineament de l’Asana és indispensable a l’hora de fer del Vinyasa yoga una pràctica segura.
Hem dissenyat dues sèries fixes de Vinyases especialment per a facilitar l’aprenentatge inspirat en l’estudi de la Primera, Segona i Tercera sèrie d’Asthanga Yoga, incloent-hi un sistema propi per contar el Vinyasa i així moure de forma fluida amb la respiració i aplicar-ho a la pràctica de yoga de manera fàcil.
Un altre de les aportacions que ofereix aquest programa és la creació d’un mètode específic per aconseguir realitzar els salts i les transicions d’una manera fluida; emplaçant la força pel balanç.
El sistema d’alineació que utilitzarem està basat en el mètode Progressive; aquest mètode aporta una manera segura de realitzar la pràctica.
Objectius:
• Estudiar i practicar la Primera i Segona sèrie de Vinyasa Yoga mètode Progressiu
• Aprendre a ajustar i auto-ajustar les asanes
• Practicar de manera clara i segura la respiració Ujjayi
• Desenvolupar l’entrenament de mobilitat articular (moving) i flexibilitat activa
• Adquirir coneixements pràctics d’anatomia energètica
• Aconseguir que la pràctica de Vinyasa es converteixi en un estat meditatiu
• Estructurar de manera saludable i equilibrada la teva auto-pràctica
• Adquirir les eines necessàries per a gestionar els estats emocionals que sorgeixen durant la pràctica

 • Formació molt personalitzada i de qualitat.
 • Formació semi presencial: 128 h presencials (64 %) // 40 h online (20 %) // 32 h pràctica a casa (16 %)
 • Caps de setmana: OCTUBRE 3 i 4 // NOVEMBRE 7 i 8 // DESEMBRE 12 i 13
 • GENER 9 i 10 // FEBRER 6 i 7 // MARÇ 6 i 7 // ABRIL 10 i 11 // MAIG 8 i 9
 • Dissabtes i Diumenges de 10:00 a 18:00 h.
 • INGRAVITT
 • Cesar Caldera I Kaitlyn

Persones que vulguin iniciar-se en l’estudi de modalitats de yoga dinàmic (vinyasa, salts, transicions) i persones que vulguin desenvolupar una pràctica pròpia personal amb totes les eines per poder dur a terme tal objectiu.
Persones que vulguin formar-se com a professors/es de Vinyasa Yoga adquirint els coneixements i tècniques necessàries per poder ensenyar de manera saludable i segura.
Professors de Yoga que vulguin profunditzar i ampliar el seu coneixement en tècniques de Vinyasa Yoga.

Tècniques, entrenament i pràctica
Vinyasa Yoga Mètode Progressiu per a tots els cosos i nivells
En estos tiempos modernos donde el yoga se ha popularizado en occidente, es necesario crear estructuras que permitan adaptarse a las nuevas realidades a la vez que se mantiene viva la tradición.
És vital en aquesta fase de l’aprenentatge adquirir les eines que ens permetin adaptar els vinyases, respirar de manera adequada, saber adaptar les asanes a qualsevol practicant i adquirir la base per a la realització d’un correcte balanç, salt transició i aplicació de la força.

Programa de mobilitat articular i flexibilitat activa
Millorar la capacitat de moviment de les nostres articulacions, és indispensable per a tenir una bona salut física i evitar possibles lesions. Hem dissenyat un programa de mobilitat que pot ser inclòs en les nostres pràctiques de yoga. En aquesta formació també hem inclòs tècniques per treballar la flexibilitat activa, és a dir treballar la flexibilitat a través de la nostra pròpia força en comptes de treballar-lo de forma passiva. Aquesta aportació complementa la nostra pràctica i aporta una eina per tal d’evitar moltes lesions que apareixen en la forma moderna de practicar yoga.

Autopràctica personal
La consolidació d’una autopràctica mantinguda en el temps és un dels propòsits fonamentals d’un practicant de yoga; és fonamental aprendre a planificar la teva autopràctica i desenvolupar la consciència a través de la tècnica d’autoajustament i així garantir una pràctica saludable, efectiva i progressiva.

Autopràctica assistida
El fet de poder gaudir d’un espai on puguis realitzar la teva auto-pràctica i ser acompanyat i supervisat per un professional del yoga; és una oportunitat que agraeix qualsevol practicant que senti respecte per l’ensenyança. En aquesta formació podràs aprendre a dirigir el teu propi programa d’autopràctica assistida (Mysore Barcelona Style)

Aprendre a dirigir una classe
Desenvoluparem tècniques que ens permeti dirigir una clase de Vinyasa yoga amb una estructura correcte on el moviment (vinyasa), la respiració (Ujjayi), l’enfocament (Drishti) i l’asana (Sthiti) es realitzin conservant l’estat físic, mental, energètic i espiritual d’una correcta pràctica de vinyasa, tant en un format comercial com en un format tradicional.

L’autoajustament
Aquesta és una de les novetats que ofereix aquest programa. És molt important entendre que cada cos és diferent i s’ha de poder autoajustar i adaptar la pràctica tenint en compte la necessitats de cadascú. Considerem que aprendre a realitzar asanes des de la “neutralitat del cos”, utilitzant com a suport l’activació de la musculatura interna, com guia l’activació de bhandas i accedir a “treballar des dels ossos” ens garanteix la correcta alineació de l’asana i el naixement d’una sensibilitat energètica, coneguda com “guia interior”. Amb aquesta eina la pràctica millorarà de manera exponencial i de forma orgànica.

Primera i segona sèria de Vinyasa Yoga Mètode Progressiu
Hem dissenyat dues sèries de vinyasa exclusivament per aquesta formació. La forma en la qual s’entrellacen permet que s’adaptin tant a una persona que s’està iniciant en la pràctica com a un/a practicant anvançat/ada. Hem volgut conservar l’esperit de l’Asthanga Yoga (energia i manera de comptar) i alhora aportem una visió fresca, renovada i adaptada a la vida moderna i a les noves formes de viure el yoga.

Krama i claus per treballar l’asana i el vinyasa de forma específica
Una altra de les novetats que conté aquest programa és l’entrega de sèries pel treball d’asanas específiques per la creació d’espai en cada una de les articulacions, al mateix temps que guanyes flexibilitat, elasticitat, plasticitat, força, tot i que es converteix en mobilitat. Aquestes claus contenen la fórmula per garantir una pràctica equilibrada i saludable on l’alineació , l’activació muscular i l’autoajustament seran la nostra guia.

Programa de força, salts, transicions i balanç
Observant la manera moderna de practicar yoga ens adonem que en el que correspon als vinyases, salts, transicions, balanç i treball de força; la tendència és generar desgast a l’hora d’executar-los; és per això que ensenyarem la tècnica que ens permeti estalviar energia durant la pràctica d’aquests elements. El vol sense desgast d’energia i força ens garanteix qualitat durant la nostra meditació dinàmica. Veurem tècniques progressives que ens permetin desenvolupar una pràctica sostenible de treballar amb el pes del cos a les nostres mans.

Mètode Progressiu per practicants de vinyases
Utilitzarem una forma innovadora d’alinear les asanes, ensenyarem a observar el punt de partida de la nostra pràctica i visualitzar el lloc al qual volem arribar. Aquesta nova eina converteix aquest programa d’entrenament en una forma exclusiva d’aprendre i ensenyar yoga. La proporció aurea, la fórmula geomètrica i matemàtica de cada asana, la simetria, la construcció arquitectònica del nostre sistema de línies ens guiaran cap a l’assoliment del nostre objectiu.

Anatomia
Experimentació pràctica de l’anatomia de l’asana i la biomecànica del moviment. Veurem possibles factors limitants que ens poden deixar estancats / enstancades en la pràctica amb solucions pràctiques per com superar-les. Hi haurà estudi i experimentació a través de la pràctica de les diferents cadenes musculars del cos humà.

Filosofia
Estudi dels vuit estadis o membres del yoga: Yama, Niyama, Āsana, Prāṇāyama, Pratyāhāra; Dhāraṇā; Dhyāna; Samādhi. Aprendre a identificar els vuit estadis del yoga durant la realització de la pràctica, ensenyament i al dia a dia. Estudi dels Yoga Sūtras de Patañali.

Per a la obtenció del títol cal assistència mínima del 80% dels seminars i superar tots els exàmens.
En cas d’assistir menys del 80% hi ha opcions per a recuperació. Tota recuperació suposa un cost addicional del 60€

En cas de nou estat d’alarma o confinament, la formació es realitzarà de manera semi-presencial

Titulació Certificada per:

 • INGRAVITT®
 • YOGA ALLIANCE®
 • FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE YOGA PROFESIONAL
 • FEDERACIÓ CATALANA DEL IOGA

Inclou certificat amb registre dels continguts i hores cursades per presentar-se al procés d’acreditació de la Generalitat de Catalunya.

Inclou suport material

Avaluacions contínues teòriques i pràctiques

PREU DEL CURS


En un sol pagament:

 • 1600

Fraccionat:

 • 850 (2 pagaments)
 • 180 €/mes (10 pagaments)

Matricula:

 • 50

Per fer efectiva la reserva de la plaça a la formació, cal realitzar el pagament de la matrícula i 180€, la resta de l’import s’haurà d’abonar al centre.
Pel mètode de pagament íntegre, l’import restant es realitzarà a tot tardar el mateix dia de l’inici de la formació.
Pel mètode de pagament fraccionat en dues vegades, l’import restant del primer pagament es realitzarà a tot tardar el mateix dia de l’inici de la formació, la resta de l’import es realitzarà el segon mes de l’inici de la formació.
Pel mètode de pagament mensual, l’import restant es realitzarà mensualment a partir del segon mes de l’inici de la formació.

SELECCIONA EL TIPUS D’INSCRIPCIÓ

PROPERS WORKSHOPSWhatsApp chat