FORMACIÓ D'ASHTANGA HATHA VINYASA YOGA 200H - MÈTODE PROGRESSIU

TÍTOL CERTIFICAT PER:
INGRAVITT®
YOGA ALLIANCE®
FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE YOGA PROFESIONAL
FEDERACIÓ CATALANA DEL YOGA

INGRAVITT® des de 2005 acompanyant en el camí del ioga
Certificat amb registre dels continguts i hores cursades per presentar-se al procés d’acreditació de la Generalitat de Catalunya.

FORMACIÓ 100% PRÀCTICA i VIVENCIAL

Formació cap de setmana

Places limitades.

 • Formació molt personalitzada i de qualitat.
 • Inici Abril. Un cap de setmana al mes. 12 cap de setmanes en total
 • Dissabtes: 10:00h a 18:00h
 • Diumenges: 10:00 a 14:00h
 • INGRAVITT
 • Cesar Caldera – 30 anys d’experiència al teu servei –

La Formació de Ashtanga Yoga 200h, Mètode Progressive està dirigida a persones que es vulguin iniciar en l’estudi i pràctica d’aquesta tècnica psicofísica, també per a practicants de Ioga que vulguin aprofundir i / o especialitzar-se en el domini pràctic de Ashtanga Yoga. En la nostra formació comptem amb una adaptació pre- ashtanga, considerant que l’accés a una pràctica bàsica de Ashtanga Yoga és en si mateix una pràctica avançada. Hem vist oportú dissenyar un programa, que cobreix aquest buit i així poder gaudir d’una pràctica més segura.

Una altra de les aportacions noves que ofereix aquest programa, és la creació d’un mètode específic per aconseguir realitzar els salts i transicions d’una manera fluida; reemplaçant la utilització de la força pel balanç.

El sistema d’alineació que utilitzarem està basat en el mètode Progressive, aquest mètode aporta una forma segura de realitzar la teva pràctica.

Nota: aquest programa no es basa en la forma tradicional de l’ensenyament de Ashtanga Yoga Vinyasa, però preserva amb recel la sensació energètica que desperta la pràctica de Ashtanga.

 • Per a la obtenció del títol cal assistència mínima del 80% dels seminaris i superar tots els examens.
 • En cas d’assistir menys del 80% hi ha opcions per a recuperació. Tota recuperació suposa un cost addicional del 60€
 • Inserció a la nostra borsa de treball una vegada finalitzada la formació.

Ashtanga per a tots els cossos i nivells (pre – ashtanga):

Quan practiques ashtanga t’adones que aquesta és una pràctica avançada i que en els temps que corren, la forma tradicional de l’ashtanga és difícil d’aplicar en les noves formes comercials del ioga, és clar, que als occidentals ens agrada l’energia que despertes amb el ashtanga, per això el més intel·ligent, és adaptar aquesta pràctica, que va venir a quedar-se entre nosaltres, conservant la seva essència energètica.

És vital en aquesta fase de l’aprenentatge, adquirir eines que ens permetin adaptar els vinyasa, respirar de forma adequada, adaptar les asanes a qualsevol practicant i sobretot adquirir la bases per a la realització d’un correcte balanç, salt, transició i aplicació de la força.

 • Estudiar i practicar la Primera i Segona sèrie de Asthanga Ioga.
 • Aprendre a ajustar les āsanes utilitzant diferents tipus d’ajustos.
 • Aplicar de manera pràctica els vuit estadis o membres del Ioga (Asthanga Ioga).
 • Practicar de forma clara i segura la respiració ujjayi.
 • Aconseguir que la teva pràctica d’Ashtanga sigui una meditació.
 • Adquirir coneixements pràctics d’anatomia i fisiologia.
 • Estudiar i posar en pràctica el triple enfocament. Tristana (ujjayi, bandes, Dristi)
 • Estructurar de forma saludable i equilibrada teu acte-pràctica.
 • Adquirir les eines necessàries per gestionar estats emocionals que sorgeixen durant la pràctica.

Autopràctica personal:

La consolidació d’una autopràctica sostinguda en el temps, és un dels propòsits fonamentals d’un practicant de ioga, és fonamental aprendre a planificar el teu autopràctica i desenvolupar la consciència a través d’una tècnica d'”autoajust” i així garantir una pràctica saludable i efectiva.

 

Autopràctica estil Mysore:

Aquesta eina que ofereix el Ashtanga, és una de les més valorada en la comunitat ashtangui, tenir l’oportunitat de realitzar la teva autopràctica en presència d’un guia o mestre, és una oportunitat per avançar de forma segura en la nostra pràctica, també compte el ser sostingut pel grup durant la pràctica de Mysore.

 

Classe dirigida:

Les classes dirigides és altres de les múltiples eines que ens ofereix el ashtanga, poc marge hi ha per a la interpretació, les seqüències ben clares i definides ens ofereixen l’oportunitat, perquè la nostra pràctica de Ashtanga, es converteixi en una meditació fàcil de guiar i seguir. La clau resideix en els temps que es manegen, la forma de respirar que toca, el recompte i nombre de vinyasa, el drishti, l’activació de bhandas. És fonamental per al nostre aprenentatge assistir i aprendre a dirigir una classe de Ashtanga.

Ajustar i ser ajustat:

La tècnica d’ajust que s’usa en Ashtanga és molt clara, es recolza fonamentalment en l’ajust manual. Desenvolupar una forma d’ajustar de forma segura, agradable i sobretot de manera respectuosa, garanteix la satisfacció de l’alumne i professor. En els temps que corren

oferir una tècnica d’ajust que ens ofereix seguretat, confiança i sobretot que ens sentim respectat és fonamental.

 

L’autoajust:

Aquesta és una de les novetats que ofereix aquest programa, considerem que aprendre a realitzar asanes des de la “neutralitat del cos”, usant com a suport l’activació de la musculatura interna, com a guia l’activació de bhandas i accedir a “treballar des dels ossos”, garanteix la correcta alineació de l’asana i el naixement d’una sensibilitat energètica, que podria ser anomenada “guia interior”. Amb aquesta eina la teva pràctica millorarà exponencialment.

 

Primera i segona sèrie de Ashtanga:

Estudiarem totes les asanes i vinyasa de la primera i segona sèrie. Entrenarem com entrar i sortir en cadascuna d’aquestes asanes i la interlocutòria ajust corresponent a cadascuna d’elles. Entenem que aquesta forma no correspon a la forma tradicional d’ensenyar el Ashtanga Yoga Vinyasa, però és perfectament a la forma moderna d’ensenyar i practicar Ashtanga.

 

Krama i treball amb claus per al treball de l’asana i el vinyasa de forma específica:

Una altra de les novetats que conté aquest programa, és el lliurament de sèries per al treball de asanes especifiques. Més de tres dècades de pràctica ininterrompuda ens han portat a sintetitzar una pràctica que et permet crear espai en cadascuna de les articulacions, alhora que guanyes flexibilitat, elasticitat, plasticitat i força. Aquestes claus contenen la fórmula, per garantir una pràctica equilibrada i saludable, on l’alineació a través de la neutralitat, activació bandes i acte ajust són el nostre guia.

 

Treball de Vinyasa, força, salts, transicions, balanç:

Observant la forma moderna de practicar Ashtanga ens adonem que en el corresponent als Vinyasa, salts, transicions, balanç i treball de força la tendència és generar desgast a l’hora d’executar-los, és per això que ensenyarem una tècnica que ens permet estalviar energia durant la pràctica d’aquests elements. El vol sense desgast d’energia i força, ens garanteix qualitat durant la nostra meditació dinàmica.

 

Mètode progressiu per ashtanguis:

Utilitzarem una forma nova d’alinear les asanes, ensenyarem a observar, el punt de partida de la nostra practica i visualitzar el lloc a què volem arribar. Aquesta nova eina converteix aquest programa d’entrenament en una forma exclusiva d’aprendre i ensenyar ioga. La proporció aurea, la fórmula geomètrica i matemàtica de cada asana, la simetria, la construcció arquitectònica del nostre sistema de línies, ens guiaran cap a l’assoliment del nostre objectiu.

 

Anatomia:

Experimentació pràctica de l’anatomia de la asana i la biomecànica del moviment. Estudi i experimentació a través de la pràctica, de les diferents cadenes musculars del cos humà.

 

Filosofia:

Estudi dels vuit estadis o membres del Ioga: Yama, Niyama, asana pranayama; pratyāhāra; dhāraṇā; dhyāna; Samādhi. Aprendre a identificar els vuit estadis del Ioga durant la realització de la teva pràctica, enseñanzanza i en el teu dia a dia. Estudi dels Yoga Sutres de Patanjali.

Titulació Certificada per:

 • INGRAVITT®
 • YOGA ALLIANCE®
 • FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE YOGA PROFESIONAL
 • FEDERACIÓ CATALANA DEL IOGA

Inclou certificat amb registre dels continguts i hores cursades per presentar-se al procés d’acreditació de la Generalitat de Catalunya.

Inclou suport material

Avaluacions contínues teòriques i pràctiques

PREU DEL CURS


En un sol pagament:

 • 1440 abans del 15/03/21
 • 1800 després del 15/03/21

Fraccionat:

 • 750 (2 pagaments) abans del 15/03/21
 • 930 (2 pagaments) abans del 15/03/21
 • 190 €/mes (10 pagaments)

Matricula:

 • 50

Per fer efectiva la reserva de la plaça a la formació, cal realitzar el pagament de la matrícula i 190€, la resta de l’import s’haurà d’abonar al centre.
Pel mètode de pagament íntegre, l’import restant es realitzarà a tot tardar el mateix dia de l’inici de la formació.
Pel mètode de pagament fraccionat en dues vegades, l’import restant del primer pagament es realitzarà a tot tardar el mateix dia de l’inici de la formació, la resta de l’import es realitzarà el segon mes de l’inici de la formació.
Pel mètode de pagament mensual, l’import restant es realitzarà mensualment a partir del següent mes de l’inici de la formació.

Escull el tipus d’inscripció que vols fer:

FORMACIÓ CAP DE SETMANA

PROPERS WORKSHOPSWhatsApp chat