T’oferim molts estils de:

 • Ioga (des dels més clàssics fins als més contemporanis i amb diferents graus de dificultat i dinamisme)
 • Pilates (màquines, mat, spring, aeri… )
 • Hipopressius (terra, wall, aeri, hipo-pilates… )
 • Dansa (ballet, contemporania, jazz, oriental, shakti, aèria…)
 • Activitats Aèries i de Paret (bungee workout, teles, wall…)
 • Entrenament físic i funcional (TRX, Functional, Run, Springs…)

Els trobaràs descrits a continuació amb breu explicació característica de cada un d’ells:

.

 • Classes Grupals:

Pots anar variant d’horaris i disciplines tant com vulguis: a INGRAVITT tens accès lliure a qualsevol modalitat i estil de les que t’oferim a l’horari.

 • Classes Particulars o Privades per a grups:

de qualsevol de les disciplenes que trobaràs a continuació.

Els estils i disciplines es van afegint al calendari segons demanda.

El Yin Ioga és un estil passiu del Hatha Ioga, compost per postures que es mantenen de manera relaxada de 3 a 5 minuts.
Al sostenir les postures i arribar tan profundament calma el sistema nerviós central, estimula el flux de l’energia vital (Prana a l’Índia, Chi a la Xina, o Ki al Japó) i t’ensenya a relaxar-te a nivell profund.
S’enfoca en estirar i això rejoveneix els teixits connectius (fàscies), lligaments, tendons articulacions, líquid sinovial i els canals d’energia o meridians que recorren aquests teixits.
La premissa bàsica del Yin Ioga és que el cos té un teixit yin i un teixit yang.
Teixit Yin és l’os i el teixit connectiu. D’acord amb la teoria taoista (que és la teoria que dóna la base del Yin Ioga), el teixit yin és el teixit que es troba a profunditat, el que es troba més a prop del nucli, és lent per canviar, fred i receptiu.
Teixit Yang, o múscul, està més a prop de la superfície, és actiu, dinàmic, flexible, tebi o calent.
Per a “millorar” el teixit yin, cal treballar a profunditat, amb un treball llarg, sostingut i sense moviment, (treball yin). El teixit Yin, quan s’exercita adequadament, es flexibilitza. El rang de moviment i la flexibilitat està influenciat principalment pel teixit corporal yin.
De la mateixa manera, el teixit yang necessita exercitar-se de forma yang: amb moviments repetitius, rítmics, com córrer o com diversos estils de ioga dinàmics, tipus vinyasa ioga. El teixit Yang, quan s’exercita, es torna més fort.
Atès que el teixit yin comprèn les nostres articulacions i el teixit connectiu, El Yin Ioga millora i beneficia les articulacions i les fàscies, manté el cos flexible, fluid i amb la capacitat de moure a través d’un rang ampli de moviments.
A través de l’envelliment, les lesions o simplement el descuit, els músculs (teixit yang) es tornen més febles, mentre que el teixit connectiu (teixit yin) es torna més rígid i fràgil.
Per mantenir la salut òptima, és recomanable treballar tots dos teixits, el yang, per tonificar els músculs, i mantenir el cos amb un rendiment òptim, i el yin per flexibilitzar les nostres articulacions i el teixit connectiu d’una manera adequada.
El Yin Ioga, és ideal per treballar el teixit yin, adapta les asanes (postures) de ioga conegudes i les porta a terme de manera passiva ( “yin”) per treballar el teixit connectiu específicament, així com els meridians o nadis (canals energètics del cos), que corresponen als òrgans vitals del cos. Ja que el Yin Ioga no només funciona a nivell físic (ossos, tendons, lligaments i fàscia), sinó també en el nivell energètic, mitjançant l’estimulació d’aquests meridians d’energia.
En la medicina tradicional xinesa i en el ioga, es diu que l’energia es mou a través del cos al llarg de canals anomenats meridians (MTC) o nadis (ioga). Es diu que aquests canals són a la fàscia. La fàscia és una substància fibrosa que es pot considerar com una teranyina que envolta i connecta a tot el cos. Així, mitjançant l’estimulació de la fàscia, estimulem directament al meridians / nadis del cos.
El Yin Ioga ha desenvolupat asanes per dirigir específicament als meridians que corresponen als òrgans vitals (cor, fetge, ronyó, pulmó, melsa, intestins, etc.) Quan es manté una asana en Yin Ioga estimules els meridians del cos, estirant el cos.
A més la pràctica de Yin Ioga, augmenta la producció d’àcid hialurònic (AH) en el cos mitjançant el treball del teixit yin. L’augment d’AH significa augment de la producció de fluid sinovial (líquid en les articulacions) i augment de la transmissió de senyals d’energia a tot el cos a través de la xarxa de la fàscia. Es creu que el AH és la substància que crea els meridians a la fàscia.

Tot i que la pràctica de Yin Ioga és passiva, no vol dir que no sigui intensa. Per contra, pot ser molt intensa! En aprofundir en els teixits del cos es poden arribar a tenir sensacions intenses, a més a mantenir les postures per llargs períodes de temps podem alliberar tot tipus de pensaments i sentiments. Un altre dels beneficis de la pràctica de Yin Ioga és aprendre a experimentar sensacions intenses i a gaudir de tot el que ofereix la vida.

Ioga suau, per aquells que busquen una pràctica molt relaxada per deixar anar tensions, adaptant les postures amb material específic i especialitzat per aquesta pràctica, fent-les còmodes, amb un ritme d’execució lent i amb temps per recuperar-se entre elles. Agafem consciència respiratòria, respirant correcta i àmpliament, desbloquejant el diafragma. Oxigenem els músculs i òrgans revitalitzant-los i relaxem la ment i tot el cos, deixant anar tota mena de tensions.

la BackMitra® que és una eina meravellosa que t’ajuda a deixar anar la rigidesa i cansament de l’esquena a partir de restaurar i renovar la capacitat de relaxació i força natural dels músculs atorgant-li més energia al cos. També permet treballar amb l’espai entre vertebres aconseguint tenir una columna vertebral sana, silenciosa i vigorosa. S’utilitza en la pràctica de Ioga amb Alineament restaurativo.
La forma d’actuar de l’BackMitra® a la nostra esquena és donant un massatge profund a l’espina dorsal, medul·la espinal, sistema nerviós central i músculs de l’esquena que folren la columna vertebral. També actua sobre músculs més grans com el trapezi i el romboide entre d’altres. Tot això es tradueix en descans i salut per a l’esquena.

Ioga suau, gentil, per aquells que busquen una pràctica relaxada. El ritme d’execució de les postures és lent i es dóna temps per recuperar-se entre elles. No s’executen tantes postures com en la resta d’estils però és fan més exercicis de consciència respiratòria, més èmfasi en l’aprenentatge d’una correcta respiració, més àmplia i suau. Aprenem a relaxar tot el cos, la ment, permetent l’escolta interna, el sentir. Fem visualitzacions i meditacions.

Una combinació perfecte de Yin Yoga i Restauratiu Yoga.

Treu tensions, relaxat, interioritza, troba un espai de silenci per nodrir-te, recarregar, desbloquejar emocions…

El ioga dóna suport al procés de l’embaràs i afavoreix les diverses etapes de la gestació à través de la respiració, estiraments suaus i seqüències fluides de moviments. Et connecta amb el teu nadó i et prepara progressivament a tu i al teu bebè perquè neixin en una atmosfera positiva, nutritiva i relaxada.

Posa consciència al teu embaràs i prepara’t físicament i emocionalment per aquesta nova etapa que has començat.
Dedica’t un temps per cuidar-te, sentir i mimar al teu nadó.
Treballem per evitar o disminuir possibles molèsties de l’embaràs (nàusees, marejos, mal d’esquena, turmells i canells inflats…) i preparar-nos pel part, respirem per nosaltres i alhora pels nostres nadons, preparem el sòl pèlvic pel moment del part i pel postpart, ens permetem uns moments per relaxar-nos junts i crear un vincle especial amb els nostres nadons.

Si la mare està feliç, el nadó també ho està.

EMBARÀS

A INGRAVITT tenim experiència en el ioga durant l’embaràs. Estem especialitzats en la preparació al part i també en la recuperació. Sabem que és el que et va millor i que és el que necessites en cada moment.

Si ets practicant de qualsevol estil de ioga dinàmic i exigent i t’acaves de quedar embarassada, informa’ns que t’adaptarem la pràctica a cada etapa de l’embaràs, no tens perquè deixar les teves classes de sempre, al contrari, continuar et beneficiarà molt en aquesta etapa de canvis tant físics com mental-emocionals.

I si estàs embarassada i no has fet mai ioga i no pots venir a les classes de PRE-NATAL, no pateixis, les de GENTLE YOGA, YIN YOGA, YOGA INTEGRAL, YIN YANG YOGA i RESTORATIVE YOGA són igual de recomanables per a tu. En aquestes et donarem exercicis específics per anar preparant el cos per el moment del part i perquè es recuperi amb més facilitat. Nomès cal que ens informis i t’adaptarem qualsevol postura que ho requereixi.

Es basa en els mateixos fonaments del ioga per adults però és més dinàmic i es practica a través del joc. Animem als nens a experimentar i descobrir el seu cos i la seva ment d’una manera divertida, mitjançant jocs que afavoreixen la coordinació, la flexibilitat i l’equilibri, alhora que milloren la seva capacitat d’atenció i concentració.
Els nens també aprenen a respirar i relaxar-se, potenciant així la seva espontaneïtat, comunicació i creativitat.
Practicant i jugant a fer ioga, afavorirem el seu desenvolupament físic, mental i emocional.

La metodologia de les nostres mestres (totes graduades en magisteri) està basada en la pedagogia waldorf, és una ensenyança resectuosa i amb valors de vida.

Yoga Wheel és un prop que t’ajudarà a desenvolupar i incrementar mobilitat i flexibilitat de la columna vertebral, a estirar i enfortir tota la regió abdominal i, per descomptat, els flexors del maluc. Ideal per obertura d’espatlles, expansió de la caixa toràcica i per facilitar i fer més accecibles postures més avançades.
Aprenem com fer servir correctament la Yoga Wheel, seqüències, i incorporar-la en la pràctica diària de ioga.
Guanya flexibilitat i força.

El centre disposa de yoga wheels per a tots els participants.

Una pràctica inicial de yoga físic suau i una bona sessió de cant de mantra.

El kirtan és una recitació de versos repetitius de caràcter devocional. El cant a diferents ritmes i entonacions permet mobilitzar l’energia pránica més que cap altre exercici, sobretot activa el 4rt chakra de la zona del pit (Anahata) i el 5è de la gola (Vishuddha).

Mantenir l’atenció en un punt —en aquest cas la lletra o so— fa que la ment no es distregui, que es relaxi i que cessin totes les tendències neuròtiques; aleshores es troba un estat de serenor i pau; una escolta i un sentir del ser o el si mateix en plenitud i unió amb el grup o totes les interelacions.

 

 

El kundalini ioga és una disciplina física, mental i espiritual basada en diferents senders iòguiques com Raja ioga, shakti ioga, kriya ioga i Nada ioga (desenvolupament dels Nadis, o canals d’energia dins del cos) -que estan basats en els pilars dels Ioga Sutras de Patanjali, amb agregats de bhakti (devoció) i tantra. Es basa en el ascens de l’energia kundalini que resideix en l’ésser humà, elevant-la fins el chakra coronari.

Combina asanes o postures de ioga, respiració (pranayama), relaxació i meditació, i utilitza el cant de mantres en la meditació. Cada classe pot ser totalment diferent a l’anterior. Cadascuna d’elles treballa diferents parts del teu cos (sistema nerviós, sistema glandular, sistema circulatori, sistema digestiu, sistema d’eliminació, etc.). Els beneficis del Kundalini Ioga són, entre d’altres, reducció del mal d’esquena, l’equilibri del sistema nerviós, hormonal i metabòlic; l’augment de l’energia i la sensació de benestar i equilibri.

Consta de sèries d’exercicis o kriyas molt diferents. És un estil dinàmic i no obstant això, fàcil de seguir. L’objectiu és desbloquejar el cos i la ment a través de la mobilització de l’energia i aconseguir relaxar-nos tant física com emocionalment.

El Kundalini et connecta amb la teva ànima.

Vinyasa suau, gentil, amb postures aptes per a tothom.

Ioga dinàmic, també anomenat Flow Yoga, en el que construïm postures i les enllacem entre elles creant sèries específiques i sempre sincronitzant el moviment amb una respiració concreta (ujjāyī pranayama) que produeix més calor interna i sudoració, purificant més ràpidament els músculs i els òrgans, eliminant tensions, toxines i permetent que el cos es reconstitueixi.

Com en la resta de iogues treballem també l’atenció, l’escolta al cos, el sentir, el fluir, la relaxació, l’augment de la capacitat respiratòria i l’alineament corporal (per tal d’arribar a la perfecta alineació de la columna vertebral, desfent tota mena de bloquejos perquè pugui fluir l’energia).

Utilització de teles penjades de tipus hamaca penjades del sostre. Hem fusionat estils de pilates, yoga i hippopressius, funcional, etc..

Ioga aeri. Construïm postures de ioga ajudant-nos amb la tela per a crear més obertura i més allargament. Crea més espai entre les vèrtebres que qualsevol altre estil de ioga. És un estil contemporani que permet estirar i enfortir la musculatura respectant les articulacions i sobretot destaca pel gran treball de descompressió vertebral, la clau és un gronxador específic de tela que utilitzem de suport per mantenir-nos suspesos a l’aire mentre realitzem les postures, moltes d’elles invertides, les quals ens aporten nombrosos beneficis, sobretot drenatge i millora de la circulació.

Ioga aeri. Construïm postures de ioga ajudant-nos amb la tela per a crear més obertura i més allargament. Crea més espai entre les vèrtebres que qualsevol altre estil de ioga. És un estil contemporani que permet estirar i enfortir la musculatura respectant les articulacions i sobretot destaca pel gran treball de descompressió vertebral, la clau és un gronxador específic de tela que utilitzem de suport per mantenir-nos suspesos a l’aire mentre realitzem les postures, moltes d’elles invertides, les quals ens aporten nombrosos beneficis, sobretot drenatge i millora de la circulació.

Els Springs són molles amb diferents resistències que ens ofereixen la possibilitat d’intensificar o facilitar els exercicis de la classe. Hem fusionat spring pilates, yoga, yoga wall, fitness…

Les activitats consisteixen en estirar o traccionar amb els braços, cames o amb el propi cos. També pot facilitar mantenir-nos en postures isomètriques, és a dir, postures concretes estàtiques. A més, com que les molles estan subjectades a la paret a diferents altures podrem canviar els angles de projecció.

les molles són un element molt important en el mètode Pilates i en aquestes classes utilitzem unes molles anclades a la paret pel treball de la força muscular de tot el cos. Les molles ens ofereixen una resistència suau que apliquem tant en alguns exercicis del Mat com en exercicis més focalitzats al treball de tonificació dels braços o de les cames, tenint sempre present l’activació de l’anell central del cos i l’acompanyament de la respiració.

és un sistema d’exercicis que es realitzen a terra on l’objectiu és estirar, enfortir i equilibrar els músculs de tot el cos amb una atenció especial en els músculs de la part central del cos com els abdominals, els lumbars i els glutis. D’aquesta manera es crea una faixa natural que ens serveix per protegir la columna i afavorir una bona postura corporal.

Els moviments són controlats, sense impacte, realitzats conjuntament amb patrons de respiració i es poden adaptar al nivell de condició física i necessitats de cada persona. A part del Mat o colxoneta també s’utilitza material complementari com petits pesos, pilotes de diferents mides o el cercle de Pilates.

El Pilates és molt complet i variat. Té un bon repertori d’accessoris molt interessants i volem que puguis explorar-los. Aprèn i experimenta com t’ajuden i faciliten arribar als teus objectius.
Banda elàstica, pilota petita (softball), pilota gran (fitball), l’aro màgic, rotllo cilíndric (foam roller), etc..

les màquines de Pilates ens ofereixen una resistència de molles que fan possible la variació de càrregues i angles per adaptar els exercicis a les necessitats de cada persona. Tenen la funció de facilitar o intensificar el treball, oferint una gran varietat d’exercicis per ajudar al treball corporal , millorant la flexibilitat i força musculars de tot el cos.
Aquest tipus de treball amb màquines requereixen una atenció personal que es porta a terme en sessions individuals. Això permet adaptar els exercicis al nivell i necessitats especifiques per aconseguir els objectius personals i adeqüar els exercicis si hi ha presència de patologies.

El Yoga Wall és una evolució del sistema Yoga Kurunta de Iyengar, un sistema més rudimentari que utilitzava cordes sobre una paret, la diferència és que les cordes eren incòmodes perquè estrangulaven les articulacions i perdien temps col·locant mantes amunt i avall per protegir-les.
En el Yoga Wall treballes amb comoditat i sense perdre temps muntant i desmuntant la instal·lació corda-manta, ja que el cinturó ja és acoltxat i graduable, i això permet fluïdesa en la pràctica i aprofundir en més varietat d’asanas.
Treballes en suspensió, i la gravetat i el canvi d’orientació de diverses postures amplia la tonificació i l’exigència de mantenir el control central (core).
Molts estudiants nous en ioga no sempre estan preparats per a les inversions, el Yoga Wall facilita el procés fent que l’alumne se senti més estable i segur.
Proporciona una nova perspectiva a la teva comprensió de les asanas, des d’extensions, fins a inclinacions laterals, torsions, flexions i inversions.
Arribes a llocs on la teva pràctica habitual no et pot portar.
El cos està protegit amb seguretat per la tracció del cinturó, estirant-se i enfortint aquelles zones difícils d’arribar a la columna vertebral.
En ancorar la posició amplies el teu moviment.
Hi ha una major mobilitat a les articulacions, el cos va més enllà del ventall de moviments quotidians.

El barre-fit és un estil peculiar i molt beneficiós per la salut. Fins i tot hi ha molts fisioterapeutes que complementen les seves formacions amb aquesta pràctica. Bàsicament, són exercicis de Pilates, gimnàstica i ballet utilitzant la barra de la paret. A més, també s’usen elements com per exemple la pilota (softball), etc..

L’entrenament funcional serveix per tonificar i mobilitzar tot el teu cos, de fet es diu funcional perquè et prepara per tenir una funció corporal òptima, eficient. Es fan servir tot tipus de material: pesas, cintes, propi pes corporal…

Les clases estan dissenyades por circuits d’exercicis.

TRX significa “Total-body Resistance Exercise” o exercicis de resistència de cos sencer. S’utilitza el mateix pes corporal per treballar la força muscular a través d’un ancoratge de cintes en suspensió. És una activitat anaeròbica molt beneficiosa y recomanada.

Aquest estil prové de les forces especials de l’exèrcit d’Estats Units, que a falta de material per poder mantenir-se en operacions, van fer servir els cinturons dels paracaigudes per dissenyar rutines d’enfortiment per a cada grup muscular.

Et proposem una mica de córrer amb activitats dinàmiques, un treball cardiovascular i aeròbic per així moure ràpidament l’energia del cos. Després, aprofitant l’escalfament corporal i oxigenació, fem una bona pràctica de yoga segura, relaxada i profunda.

Utilitza unes cordes específiques que romanen lligades al sostre i a l’usuari. Aquest element es fusiona amb classes de dansa contemporània per donar com a resultat el Bungee workout.

Els exercicis d’Aerial Pilates, igual que al pilates tradicional, treballen la musculatura de la faixa abdominal, reforçant l’esquena i ajudant a adoptar una bona alineació de tot el cos. Tonifica i reforça la musculatura sense guanyar volum i millora la flexibilitat de manera divertida amb els nostres gronxadors específics.

S’enfoca en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. Els exercicis t’ensenyen a ser conscients de la respiració i l’alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena.

Soma en sànscrit significa energizar, expandir-se i créixer.

Soma en grec és el cos.

En tècniques somàtiques ens referim a Soma com a concepte de percebre el teu cos des de dins.

Un moviment somàtic és aquell que es realitza conscientment i amb la intenció d’enfocar-se en l’experiència interna del moviment en lloc de l’aparença/ forma externa.

A les classes l’objectiu és tornar a reorganitzar el cos i deixar anar tensions, recordar el moviment fluid i descobrir la importància del petit moviment que ens connecta amb la quietud amb la calma i amb la introspecció dels sentits endins.

Els moviments es realitzen lentament sent més important la qualitat del moviment no la quantitat, sentint com un petit moviment afecta i desperta diferents sensacions a la resta del teu cos i també establim un espai perquè el cos s’expressi, descobrint noves i diferents maneres de moure´ns.

Treballar d’aquesta manera permet al SNC que controla postura i moviment, aprendre noves formes de moure’ns.

Les classes de ioga somàtic et permeten afegir a la teva pràctica personal més sensibilitat i més escolta cap a allò que sents connectant amb un moviment més lliure i fluid.

 

El ioga dels esportistes. Estil de ioga dinàmic, actiu i fort que coordina el moviment amb una respiració específica constant. Aquesta característica fa que el practicant avanci més ràpidament. Treballa en la millora de l’oxigenació constant, flexibilitat, força física i mental, equilibri, propiocepció, capacitat respiratòria, concentració, consciència corporal, respiratòria, relaxació física i mental. Ideal per esportistes, ballarins i persones que els hi agrada mantenir-se en forma.

→ més informació sobre el ioga i l’esport

Atletes d’alt rendiment utilitzin tècniques de ioga com a part del seu entrenament, ja que els beneficis obtinguts amb aquesta pràctica potencien i complementen el seu entrenament de rutina.

IOGA I RUNNERS

Córrer és un exercici activador i enfortidor de tot el cos, utilitzat de forma general en qualsevol activitat esportiva com a baula fonamental per completar qualsevol entrenament, a més de ser un esport específic, en sí mateix és un exercici que en determinat punt transcendeix el cos físic, per passar al pla mental, com ho expliquen les experiències dels maratonians. Es sol dir que un punt de la marató ja no es correr amb el cos sinó amb la ment, per això la combinació amb el Ioga, sembla ser perfecta, ja que en forma extra brinda l’oportunitat d’enfortir la ment, per a aquests moments tan especials, com ho són els últims quilòmetres d’una marató, d’una cursa de muntanya o simplement els últims metres per fer cim. En la majoria dels esports la unificació de la ment i el cos és essencial, sent l’objectiu primordial per a qualsevol maratonista, muntanyenc, esportista.
El Ioga no només s’ha de pensar com aportació psíquic, ja que és capaç d’incrementar la resistència, sent un exercici netament respiratori i per tant energètic, que estimula fins l’última cèl · lula del nostre ésser.
Els exercicis del ioga ajuden a la rutina de córrer, ja que fa èmfasi en altres músculs que necessiten atenció , i també s’estén als músculs treballats en la mecànica de carrera. Encara que sovint associats amb l’estirament simple, el ioga pot millorar la flexibilitat i la força, així com ajudar a relaxar la ment i arribar a un nivell més profund de la consciència, el que li permet anar més enllà.
El ioga és una activitat de relaxació en què posem en sintonia cos i ment. Per mitjà d’aquesta tècnica som capaços de controlar, en cada moment el nostre cos per mitjà de la ment, de manera que puguem superar estats de cansament com el que es produeix en el durant o després d’una carrera.

El ioga integral és creació de Sri Aurobindo, una forma de realització de l’ètica del ioga amb un enfocament molt ampli sobre el tema. No hi ha sequències definides a les pràctiques, l’atenció es centra en l’auto-realització a través de la pràctica del ioga Es dirigeix cap a una unió d’un mateix amb ‘univers, en la transmutació de tots els elements caòtics en un nivell més alt de la consciència, harmonia.

Com la majoria de les disciplines de ioga, es centren en aconseguir un estat d’alliberament i de transcendència del jo de la mà d’una condició física òptima i busca una transformació completa de tot l’ésser i adopta un enfocament ampli i saludable. Tracta la disciplina com una forma de vida i que s’aprèn mitjançant l’experiència en curs no simplement a través dels temps de pràctica a la setmana.

El Ioga terapèutic és ideal per a aquelles persones que volen superar algun tipus de problema físic d’una manera natural, senzilla i progressiva. Natural perquè és fent ús d’aquesta part del cos que necessites curar. Senzilla perquè té en compte que no potser no pots fer tots els exercicis que voldries, i per ara tens alguna limitació de moviments. Progressiva perquè la millora es produeix dia a dia. A poc a poc anirà desapareixent el dolor i podràs moure’t amb més facilitat, fins que estiguis plenament recuperat.

El Ioga terapèutic està pensat perquè superes el problema que tens. Es creen seqüències específiques per a tu. És una pràctica individual que es fa en classe privada.

Transforma el teu cos, i també transforma la teva ment, la qual cosa està demostrat per Harvard i altres prestigiosísimas institucions. Hi ha un procés recíproc: la millora mental redunda en el benefici físic, i aquest benefici físic és bo per a la ment. Un bon estat físic i mental és bo espiritualment.

Els beneficis físics del Ioga terapèutic són:

Augmenta la capacitat pulmonar gràcies als exercicis de respiració. Tot exercici és bo per a la capacitat pulmonar, però en el cas del Ioga terapèutic més. Hi ha molts exercicis de respiració, i normalment es practiquen els anomenats cicles de respiració (si veus escrit “cicle de respiració 5-10-10” vol dir que inspires durant 5 segons, aguantes l’aire durant 10, i el deixes anar lentament durant 10 segons). Aquests cicles augmenten la capacitat pulmonar si es realitzen habitualment.
Redueix el mal de cap. Això és així perquè practicar Ioga terapèutic enforteix els músculs del coll, que moltes vegades són la causa del mal de cap.
Estabilitza la tensió arterial.
Protegeix les articulacions perquè serveix per aprimar-se. La gent creu que aquesta és una qüestió d’estètica, i s’equivoca. Tenir menys greix corporal significa menys pes que han de suportar les teves articulacions i músculs quan et mous o estàs de peu. Òbviament, qui té menys sobrepès pot caminar més, jugar amb els fills o néts, etc. durant més temps, en millors condicions i després no li faran mal els genolls, l’esquena … Si vols saber quant t’aprimes, mira en la nostra Calculadora de calories.
Ossos més forts. Un estudi científic de 2009 va concloure que practicar Ioga pot incrementar la densitat òssia en adults. La densitat òssia és la forma de determinar la salut dels ossos, de manera que si practiques Ioga diàriament, encara que siguin petites sessions, estàs reduint el risc de patir una fractura, i millora la resposta del teu cos a un tractament d’osteoporosi.
Millora la postura i la flexibilitat corporal. Gran part dels problemes d’esquena, que et faci mal, que notis tensió muscular, etc. es deu a les males postures. Fer Ioga ajuda a mantenir una columna vertebral en millor estat, i així la postura serà diferent.
Impulsa la bona respiració nasal. La respiració és una cosa fonamental en el Ioga, en totes les seves vessants. I per descomptat, especialment en el ioga terapèutic perquè sabem que hi ha persones a les que els costa respirar.
Millora el teu equilibri. Per realitzar moltes postures de Ioga terapèutic cal mantenir l’equilibri. Si no ets molt bo en això, no passa res. Aniràs recolzant-te cada menys temps i punt. L’important és que aniràs millorant a poc a poc, i ho notaràs en el teu dia a dia. Això és especialment bo per a persones que tenen problemes d’oïda (l’oïda i l’equilibri estan relacionats)
Per als diabètics. El Ioga terapèutic permet que els nivells de sucre en sang es quedin més baixos que si no ho fessis. No vol dir que els teus problemes de diabetis desapareixeran, sinó que estaràs millor.

Els beneficis mentals i anímics del Ioga terapèutic són:

Et sents millor, més vital i més alegre.
Sensació d’equilibri, i tranquil·litat. Es treballa l’equilibri emocional, perquè no ens afectin tant les coses, i poder veure-les amb objectivitat. A més es guanya en pau interior.
Alleuja l’estrès. Pel motiu anterior, el Ioga terapèutic ajuda a no sentir-se tan pressionat per les coses que ens desagraden.
Descanses millor. A l’dormir descanses millor. El cos està bé, aprens a no viure amb tantes distraccions i preocupacions. A més, el Ioga terapèutic pot prendre coses del Ioga Nidra i els seus exercicis per dormir millor.
Agilitza la ment. El ioga terapèutic, i també el Ioga en general, serveix per tenir una ment més activa i àgil.

Construïm postures de ioga ajudant-nos amb la tela per a crear més obertura i més allargament. Ioga suau, per aquells que busquen una pràctica molt relaxada per deixar anar tensions, adaptant les postures, fent-les còmodes, amb un ritme d’execució lent i amb temps per recuperar-se entre elles. És un estil contemporani que permet estirar i enfortir la musculatura respectant les articulacions i sobretot destaca pel gran treball de descompressió vertebral, la clau és un gronxador específic de tela que utilitzem de suport. Agafem consciència respiratòria, respirant correcta i àmpliament, desbloquejant el diafragma. Oxigenem els músculs i òrgans revitalitzant-los i relaxem la ment i tot el cos, deixant anar tota mena de tensions.

Pràctica intensa, precisa i per a tots els nivells.
Treballem les accions per fer una postura alineada i en conseqüència ens beneficiem dels aspectes terapèutics del ioga. D’aquesta manera, aprenem a adaptar les postures a les necessitats individuals mitjançant el treball amb els suports (blocs, cintes i mantes).
Aprofundim en la pràctica a mesura que l’estructura de les postures i els mecanismes que la fan possible passen per la pròpia experiència.

Avança més ràpidament. Larry Schultz va crear les rutines Rocket, una sèrie de postures basades en una modificació de la sèrie primària i intermèdia tradicional de l’Ashtanga Vinyasa. La unió perfecta de ritme i seqüència. Aquestes rutines avançades són apropiades per a tots els nivells dels estudiants. Amb un munt de maneres de modificar les poses clàssiques, els beneficis de les postures es transmeten igualment renovant la vitalitat i energia.

Aquesta vibrant rutina es diu “Rocket” perquè “et porta allà més ràpid.” El “Coet” està dissenyat per despertar el sistema nerviós alimentant-te de vitalitat.

El ioga de la disciplina. Impartim Mysore style, l’estil d’ensenyança original d’aquesta pràctica (la de ShriKPattabhi Jois). Ashtanga Vinyasa Yoga és un ioga dinàmic de postures exigents. Mysore és treball de disciplina pura, d’auto pràctica. En aquesta classe t’ensenyem la seqüència tradicional concreta que has d’aprendre de memòria i el ritme de la pràctica el marca el ritme de la teva respiració.
El professor no dicta la classe, ja que cada ritme de respiració és diferent. Es realitzen 5 respiracions per postures amb transicions concretes entre postura i postura.

Ioga principalment en parella (no fa falta venir en parella). Estil contemporani que barreja ioga, acrobàcia i massatge tailandès.

Pares, mares, fills i filles compartim una estona de diversió, i joc mentre enfortim els vincles familiars, desenvolupem consciència corporal, aprenem a respirar, aprenem noves maneres de comunicar-nos, de relaxar-nos a través del ioga, l’acrobàcia,el vol terapèutic i el massatge thai.
No cal tenir experiència prèvia, tan sols ganes de passar-ho bé.
Per infants d’entre 5 i 12 anys (dins el mateix grup variarem els exercicis per franges d’edat).

Ioga Nidra és una tècnica de pratyahara en la que les distraccions de la ment estan contingudes i la ment se li permet relaxar-se. Aquesta pràctica ha tingut un profund efecte transformador sobre els practicants.
Les recents recerques sobre el somni han demostrat que també entrar en aquest refugi tradicional rarament eliminarà l’estrès. La relaxació veritable és una experiència més enllà de tot això. Per a la relaxació absoluta un ha de romandre conscient. Això és Ioga Nidra, l’estat de somni dinàmic.
Ioga Nidra és un mètode sistemàtic per induir una completa relaxació física, mental i emocional. Durant la pràctica, un sembla estar adormit, però la consciència està funcionant a un nivell més profund de atenció.

EMBARÀS

A INGRAVITT tenim experiència en el ioga durant l’embaràs. Estem especialitzats en la preparació al part i també en la recuperació. Sabem que és el que et va millor i que és el que necessites en cada moment.

Si ets practicant de qualsevol estil de ioga dinàmic i exigent i t’acaves de quedar embarassada, informa’ns que t’adaptarem la pràctica a cada etapa de l’embaràs, no tens perquè deixar les teves classes de sempre, al contrari, continuar et beneficiarà molt en aquesta etapa de canvis tant físics com mental-emocionals.

I si estàs embarassada i no has fet mai ioga i no pots venir a les classes de PRE-NATAL, no pateixis, les de GENTLE YOGA i RESTORATIVE YOGA són igual de recomanables per a tu. En aquestes et donarem exercicis específics per anar preparant el cos per el moment del part i perquè es recuperi amb més facilitat. Nomès cal que ens informis i t’adaptarem qualsevol postura que ho requereixi.

Cada pas i cada respiració atenta que donem estableix la pau en el moment present i impedeix la guerra al futur. La transformació de la nostra consciència individual inaugura el procés de transformació de la consciència col·lectiva “. – Thich Nhat Hanh

La pràctica regular de la meditació produeix beneficis contrastats i documentats que asseguren nivells de millora en el potencial mental, la salut i la nostra relació amb l’entorn.

Els beneficis de la meditació

 • Redueix l’estrès
 • Augmenta la creativitat i la intel·ligència
 • Millora la memòria i la capacitat d’aprendre
 • Augmenta l’energia
 • Augmenta la pau interior
 • Redueix l’insomni
 • Augmenta la felicitat i l’autoestima
 • Redueix l’ansietat i la depressió
 • Millora les relacions interpersonals
 • Millora la salut
 • Rejoveneix la ment i el cos

És difícil seure a observar imparcialment els nostres pensaments, pors, vergonyes, culpis i d’altres continguts interns. El Mindfulness ens obra un espai en què podem donar un pas endarrere per poder contemplar senzillament el desplegament de Ferides, rebuigs i fantasies mentals que acabin desapareixent.
El Mindfulness consisteix en ser plenament conscient del que succeeix en el moment present, sense filtres ni prejudicis de cap tipus, cosa que pot aplicar-se a QUALSEVOL situaciò. El Mindfulness dit en poques paraules, consisteix en el cultiu de la consciència de la ment i el cos per aprendre a viure aquí i ara.
En ioga, la pràctica de la concentració és un pas previ a la meditació, el Mindfulness és aquest tipus de pràctica que amb constància i practica ens guiarà subtilment l’experimentació de la meditació, a obrir-ens a espais de silenci i joia que ja existeixen en nosaltres.

És una manera de prendre consciència de la nostra realitat, oferint l’oportunitat de treballar conscientment amb el nostre estrès, dolor, malaltia, pèrdua o amb els desafiaments de la nostra vida. El Mindfulness ofereix científicament un gran nombre de beneficis tant psíquics com físics, és una manera efectiva per reduir l’estrès, augmentar la concentració, desenvolupar la intel·ligència emocional, millorar dels trastorns físics (cefalees, dolors, insomni, tensions,...), disminució de l’evitació experiencial, augment dels estats d’ànim positius i augmentar el benestar general a través de viure amb plena consciència.

+ informació

Aquestes classes preténen que ens ho passem bé movent-nos i coneixent millor el nostre cos. Gaudirem d’un espai per nosaltres mateixos, deixant de costat, per una estona, les nostres preocupacions. Dirigirem la nostre atenció cap el propi cos, concentrant-nos en l’exercici que estem realitzant i relaxant els pensaments que ens envaeixen. Despertarem i agitarem la nostre pròpia energia a través de la música, el moviment i la vibració de manera individual i amb el grup.

Podem sentir-nos més lliures realitzant allò que el cos ens demana, de manera conscient o inconscient. Deixant que l’energia flueixi lliure, podem desfer possibles bloquejos o nusos energètics a diferents nivells, físic, emocional, mental i espiritual. L’expressió corporal és una manera de potenciar la creativitat i prendre consciència de nosaltres mateixos/as , ens aporta benestar i pot ajudar a millorar la salut.

EMBARÀS

A INGRAVITT tenim experiència en el ioga durant l’embaràs. Estem especialitzats en la preparació al part i també en la recuperació. Sabem que és el que et va millor i que és el que necessites en cada moment.

Si ets practicant de qualsevol estil de ioga dinàmic i exigent i t’acaves de quedar embarassada, informa’ns que t’adaptarem la pràctica a cada etapa de l’embaràs, no tens perquè deixar les teves classes de sempre, al contrari, continuar et beneficiarà molt en aquesta etapa de canvis tant físics com mental-emocionals.

I si estàs embarassada i no has fet mai ioga i no pots venir a les classes de PRE-NATAL, no pateixis, les de GENTLE YOGA i RESTORATIVE YOGA són igual de recomanables per a tu. En aquestes et donarem exercicis específics per anar preparant el cos per el moment del part i perquè es recuperi amb més facilitat. Nomès cal que ens informis i t’adaptarem qualsevol postura que ho requereixi.

El Ioga és una fantàstica eina per prevenir l’estrès laboral que limita la nostra creativitat, la nostra capacitat d’afrontar decisions, provoca disminució del rendiment, irritabilitat, insomni, apatia, falta d’energia, falta de concentració mental… afecta el nostre estat emocional i físic.

El ioga augmenta la qualitat de vida, ens ajuda a afrontar la pressió del dia a dia de manera mental i emocionalment constructiva, recuperant el nostre equilibri interior i augmentant també la nostra capacitat de resposta.

Nosaltres dissenyem les sessions a mida per tal de cobrir les necessitats específiques de cada empresa i grup particular, contemplant el grau d’estrès i conflicte, les restriccions físiques dels participants i els espais disponibles de l’empresa en cas que es realitzessin les sessions en ella.

T’oferim la possibilitat d’incorporar aquesta pràctica a la teva empresa o bé crear un grup tancat amb els membres de l’empresa al nostre centre o en qualsevol altra instal·lació propera a l’empresa.

Beneficis del Ioga per a les empreses:

La pràctica del ioga permet millorar la qualitat de vida laboral . Dins de les empreses els resultats dels empleats són immediats:

 • Millora la concentració, el que ajuda a prendre decisions de manera més eficient.
 • Redueix, prevé i ajuda a manejar les situacions d’estrès que permet una millora en l’humor i un ambient laboral més agradable.
 • Estimula la creativitat.
 • Millora el rendiment intel·lectual i laboral.
 • Maximitza la productivitat de l’empleat.
 • Genera un ambient de treball més harmònic, motivant als empleats a treballar més distesos i que la jornada laboral sigui més suportable.
 • Disminueix i prevé les malalties, reduint així l’absentisme, llicències i els costos de tractaments mèdics.

Beneficis del Ioga per als que participen de les classes, en l’àmbit laboral :

 • Millora el maneig de les situacions d’estrès i ansietat, el que es tradueix en una major productivitat en el treball i en la qualitat de vida de la persona.
 • També ajuda a prevenir l’estrès.
 • Elimina els mals efectes del sedentarisme de la vida empresarial: alleuja tensions de lumbars, cervicals i dorsals.
 • Incrementa l’energia general.
 • Augmenta la capacitat d’organització.

A la salut:

 • Afavoreix l’harmonia entre la vida familiar i la professional.
 • Evita les contractures i els dolors de cap.
 • Redueix la tensió física, mental i emocional.
 • Combat l’insomni.
 • Millora l’humor.
 • Incrementa la força física i la flexibilitat.
 • Preveu malalties.
 • Augmenta l’eficàcia cardiovascular i respiratòria.
 • Disminueix la pressió sanguínia.
 • Ajuda a incrementar la capacitat del sistema immunològic.

Sessions i estances de ioga a la natura. Anirem informant de les sortides organitzades a través de la Newsletter.

+ INFO PROPER RETIR DE IOGA

La pràctica de yin flow combina la quietud i silenci yin amb el moviment i fluïdesa yang. Treballem les dues energies per crear una corba energètica. Iniciem amb postures yin per connectar-nos amb la nostra calma i silenci intern, trobant una respiració profunda i suau. Havent ja preparat el cos, la respiració i la ment abordem el moviment des d’aquest lloc, generant un vinyasa amb postures de peu des de la suavitat i fluir, sostenint amb l’energia yin que ens arrela. Tanquem la pràctica amb postures yin tornant a submergir-nos en un estat meditatiu.

Amb la pràctica de ioga estem constantment equilibrant les energies Yin i Yang i amb aquestes classes oferim la possibilitat de fer-ho conscientment, reconèixer l´efecte i equilibrar ambdues durant la classe.

L’energia Yin ens aporta relaxació i expansió i l’energia Yang és energia muscular de contracció, de força i ambdues es troben constantment en la nostra respiració.

En un estat complet de Yin el Yang s´estimula i creix.

Deixar anar /energitzar quietud /moviment activar/relaxar

Yin Yang ioga és un ball d’aparents oposats que es troben.

Millora la força i l’energia amb postures de peu i fluxos Vinyasa i promou la relaxació amb postures yin i restauratives.

 

Abdominals específics. Els hipopressius treballen la musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià. Són un 60% més efectius que el treball abdominal tradicional.

Millora el to de base de la musculatura abdominal i pèlvica, mitjançant l’automatització de la contracció reflexa d’aquesta zona (fibres de tipus posturals o de paret), sense exercir cap pressió intr abdominal que provoqui més debilitament. Tot al contrari que amb el treball abdominal tradicional, que degut a la pressió que causa una flexió de tronc al sol pelvià i a la faixa, no deixa espai a les vísceres, el que deriva en una distensió abdominal o sigui, el perímetre surt cap a fora.

En homes, la faixa abdominal acostuma a cedir quan s’està en repòs perquè hi ha to muscular d’esforç, però no de base. El que representa un perill, ja que el poc to muscular de base pot provocar hèrnies abdominals, umbilicals, inguinals o discals com pateixen tants esportistes que fan molts exercicis abdominals, però al no tenir musculatura de base, els teixits no poden aguantar la pressió i cedeixen.

En dones, el problema s’agreuja, ja que la zona per on s’escapa la pressió és la vagina, el què pot provocar hèrnies vaginals (prolapses, caigudes de bufeta, úter i/o recta) que acostumen a anar aparellades amb incontinència urinària. És un greu problema que es pot prevenir amb aquest mètode.

Un mètode creat pel Dr. Marcel Caufriez (Doctorat en Ciència de la Motricitat i especialista en rehabilitació i reeducació uroginecològica), i que tot i que en un primer moment va sorgir com a una tècnica utilitzada principalment en l’àmbit preventiu del postpart, actualment s’ha vist ampliada a escala terapèutica (rehabilitació) com físic (prevenció).

Les causes principals del debilitament de la faixa abdominal i pelvià són:

Embaràs i part: És la principal causa, tot i que els seus efectes poden aparèixer anys després. Durant l’embaràs es produeix una hormona que relaxa els músculs pelvians per facilitar el part. A més a més, si el bebè és de gran pes o de gran perímetre cranial afecta directament la musculatura pelviana.

Postpart: Posterior al part, la dona comença a fer activitat física sense considerar com han quedat els seus músculs, que segurament no poden suportar un important augment de la pressió abdominal. Això fa que si no hi ha una correcta recuperació de la faixa abdominal i del sòl pelvià, amb l’inici de l’activitat física encara es debilitarà molt més.

Pràctiques esportives: Els esports amb impacte (atletisme, tenis, aeròbic, fúting…) augmenten la pressió en la paret abdominal i altera el to muscular pelvià. També els abdominals tradicionals sense una correcta prescripció, causen més debilitat en la musculatura que fa de paret per la pressió intr abdominal, ja que aquest tipus d’abdominals exerciten els músculs de tipus força però debilitant el to de base.

Menopausa i envelliment: Els canvis hormonals de la menopausa i el simple fet del pas dels anys atrofia aquesta musculatura.

Herència: Pràcticament 2 de cada 10 dones, tenen una debilitat innata dels músculs del sol pelvià.

Hàbits quotidians i altres factors: Hi ha d’altres costums i causes que perjudiquen la faixa abdominal i el sòl pelvià com retenir l’orina o fer empenta per buidar bufeta, anar amb roba molt ajustada, l’obesitat, l’estrenyiment, tocar instruments de vent, el cant, la tos crònica, el sedentarisme, les males actituds corporals, i qualsevol augment repetitiu de la pressió intr abdominal.

Les conseqüències de tenir debilitada la musculatura pelviana són:

– Incontinència orinaria (6 de cada 10 dones)
– Prolapse d’òrgans pelvians (despreniment de matriu i bufeta): 45% de les dones ho pateixen en el post part
– Perímetre cap a fora
– Problemes d’esquena
– Pèrdua de la sensibilitat de les relacions sexuals (anorgàsmia en dones del 30-50%)
– Problemes d’erecció
– Hèrnies inguinals

La tècnica hipopressiva ajuda a prevenir qualsevol de les conseqüències, millorant el to muscular per a minvar els efectes abans descrits, així com per a millorar la qualitat de vida, disminuint els efectes negatius si ja existeix una patologia.

Si s’és esportista… amb molta més raó, primer per tal de compensar les càrregues i pressions abdominals que causen la majoria d’esports sobre aquesta musculatura, evitant el debilitament i les conseqüències, i segon per millorar el rendiment esportiu gràcies a la implicació de músculs com el diafragma toràcic, el transvers, oblics i el serrat major i el treball en apnea.

Alguns beneficis són:

– Prevenció i disminució de la incontinència urinària
– Prevenció dels prolapses (bufeta, uterins, recte)
– Reducció del perímetre de la cintura
– Millora de les relacions sexuals
– Gestió correcta de les pressions abdominals en les pràctiques esportives.

Classes de Pilates + Hipopressius

Els exercicis de Pilates treballen la musculatura de la faixa abdominal, reforçant l’esquena i ajudant a adoptar una bona alineació de tot el cos. Tonifica i reforça la musculatura sense guanyar volum i millora la flexibilitat.

Treballen sobre tot la musculatura interna.
És un sistema d’entrenament físic inventat Joseph Pilates (principis del segle XX) basant-se en els seus coneixements en diverses especialitats: gimnàsia, traumatologia, ballet i ioga.

El mètode pilates se centra en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. En particular, els exercicis de Pilates ensenyen a ser conscients de la respiració i l’alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena.

Els Abdominals hipopressius, a part de treballar la músculatura abdominal interna reforcen també molt la usculatura del sòl pèlvic.

Els exercicis d’Aerial Pilates, igual que al pilates tradicional, treballen la musculatura de la faixa abdominal, reforçant l’esquena i ajudant a adoptar una bona alineació de tot el cos. Tonifica i reforça la musculatura sense guanyar volum i millora la flexibilitat de manera divertida amb els nostres gronxadors específics.

S’enfoca en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. Els exercicis t’ensenyen a ser conscients de la respiració i l’alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena.

Ioga i Pilates en una mateixa classe. Treballem la musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià. Ens centrem en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir l’alineament correcte la columna vertebral. Aprenem a ser conscients de la respiració i mentre enfortim els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena i millorem la flexibilitat amb exercicis del ioga.

Gaudeix juntament amb el teu nadó d’un espai de pau i tranquil·litat.
Fem exercicis específics de hipopressius, yoga i pilates per recuperar el cos físic i la musculatura abdominal i del sòl pèlvic després del part, i exercicis de ioga per destensionar el cos per gaudir al 100% d’aquesta nova i preciosa etapa.
Respirem amb els nostres nadons i ens en beneficiem tots dos, compartim experiències, gaudim l’un de l’altre mentre ens anem coneguent.
Si la mare està feliç, el nadó també ho està.

Pares i fills, venim tots junts a practicar ioga de manera divertida, gaudint dels seus beneficis a la vegada que enfortim els vincles amorosos.

Tallers de cap de setmana

WhatsApp chat