DANSA DEL VENTRE AMB NADONS

SOBRE LA DANSA I ELS SEUS BENEFICIS DESPRÈS DEL PART

Beneficis per la mare i beneficis per el nadó.

mariabee

La Dansa del ventre destaca sobretot per el gran treball de moviment a nivell pèlvic i abdominal. Sent idònia per a la recuperació de desprès del part.

És una dansa que et connecta amb la teva feminitat i et fa sentir millor tant a nivell físic com emocional.

A la classe ballem amb els nostres nadons en el prortabebés.

Una manera divertida de retornar la fermesa al teu cos mentre comparteixes aquest moment amb el teu nadó i amb el grup a la vegada que us aneu coneixent.

“Si la mare se sent bé i està feliç el nadó també”.

La dansa del ventre posseeix una gran dimensió terapèutica:

La caracteritza el desbloqueig de tensions i emocions i l’aproximació de la dona a la seva pròpia identitat.

Aquesta dansa va ser desenvolupada per al cos de la dona, és un ball suggerent que està basat en moviments suaus i ondulats on participa tot el cos encara que el major moviment es localitza en els malucs, els músculs abdominals i la pelvis. Al ballar-la cal posar-se en profund contacte amb el cos, i en conseqüència, amb una mateixa.

Aquesta dansa conté un control del cos realment impressionant. Et mous aïllant les diferents parts del cos i després, tot junt també.

L’exquisidesa dels moviments i la bellesa de les ones dibuixades amb el cos ajuden a connectar amb un mateix i el seu interior, activant l’energia, movilitzant articulacions, que solen ser zones on es bloqueja aquesta, i facilitant així un millor flux. Tot això, juntament amb la secreció d’endorfines, fa que gaudim de la dansa i que manifestem la nostra feminitat, ajudant al descobriment del plaer de ser dona. Treballa els glutis, cuixes, ventre, enfortint musculatura i modelant els malucs i la cintura. Funciona també com una teràpia mental de desbloqueig psicològic, despertant  despreocupació, benestar i autoestima.

La pràctica constant amb un bon professional ajuda a corregir la postura, augmentar el poder de concentració, millorar la coordinació, ajuda a prevenir pèrdues d’orina i millora la qualitat de les relacions sexuals. I al contrari del que es pot pensar, a les persones que pateixen de l’esquena, els ajuda a deixar anar tensions innecessàries, enfortir la musculatura i mantenir una bona postura, sota la supervisió d’un bon professional no hi ha risc, només benefici.

Al utilitzar el portanadó el pes es reparteix correctament i simètricament en tota l’esquena i recau principalment en el maluc, disminuïnt així les molèsties d’esquena o musculars de braços típiques de carregar el nadó.

No es necessita cap requisit per començar, ni talla, ni condició física, ni de coordinació ni haver fer dansa abans, només ganes d’aprendre, de gaudir, de deixar-se portar per la música i descobrir per tu mateixa la riquesa de sensacions positives i alliberadores que et pot aportar a tu i al teu nadó.

Portar el nadó és molt bo per al teu fill

Els nadons portats ploren menys, regulen millor la seva temperatura, ritme respiratori i digestiu. Com que no gasten tanta energia en altres tasques (plorar, regular la seva temperatura, etc.) guanyen pes més ràpidament. Al portanadó estan en contacte, estan embolicats i continguts, són sovint acariciats i mantenen una posició semblant a la del ventre matern, tot això els aporta seguretat, fent-los en un futur més independens i menys “enganxats”. Estan més tranquils i dormen millor, s’adormen més ràpid i dormen durant períodes més llargs de temps.

En un portabebè ergonòmic la posició és adequada i favorable per al correcte desenvolupament de la columna, fèmur i malucs del nadó.

El nadó és més sa i feliç, sent la seguretat d’allò conegut (calor, olor, veu de la mare. Disminueix el seu estrès i augmenta el benestar. Se sent feliç i estimat.

Facilita la integració social. El nadó forma part de la vida de la mare reforçant el vincle afectiu. Les mares senten una maternitat satisfactòria en gaudir d’un fill satisfet i feliç, i establir aquest contacte físic.

La tranquil·litat és recíproca, la mare està més tranquil·la al veure nadó tranquil.

danza del vientre

SOBRE LA MÀRIA

maria-allasLa Mària és la professora de dansa del ventre amb nadons d’INGRAVITT. Ella és dolça, encantadora, sempre amb un somriure, una gran professional especialitzada i des de fa 3 mesos és mare del Mateo.

Ella és practicant de ioga, ballarina professional de dansa del ventre des de fa més de 10 anys i en l’actualitat ballarina integrant a les companyies de dansa Ouyuni Barcelona i  Nefershu Lotus Company.

És professora de Dansa Oriental des de l’any 2010 de diversos col·lectius: infants, adultes, embarassades i tercera edat.

Està certificada per la Universitat de Vic en Dansa Oriental com a instrument terapèutic (rehabilitació del sòl pèlvic).

També és Psicòloga Clínica a Espai Sinapsis, llicenciada a la Univesitat Autònoma de Barcelona (col·legiada 13721 pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya). Analista i Facilitadora Somato-Energètica, certificada per l’Escola d’Anàlisi i Facilitació Somato-Energètica, Barcelona. Màster en Psicologia Clínica i Medicina Conductual (Universitat Autònoma de Barcelona). Neuropsicologia Clínica i Rehabilitació Cognitiva (Institut Superior d’Estudis Psicològics de Barcelona).

I ha impartit diverses formacions de Dansa oriental terapèutica, com a instrument d’expressió emocional i tècniques de relaxació al centre de psicologia Espai Sinapsis.

Ara la tenim a Ingravitt impartint Dansa del Ventre per mares i nadons.

No te la perdis.

.


.

  • Dilluns i Dimecres
  • 11:15 – 12:15 h.
  • 1 classe setmanal 35€/mes · 2 classes setmanals 50€/mes
  • Mària Allas

Els comentaris estan tancats

WhatsApp chat