MINDFULNESS PER REDUÏR L’ESTRÈS

inici: 9 d’octubre.

CURS


“El Mindfulness forma part de la vida. Quan una persona està atenta està completament viva, completament present, és llavors quan es pot connectar amb les meravelles de la vida, es pot nodrir i curar, i és també més fort per gestionar el sofriment propi i aliè” – Thich Nhat Hanh.

Només tenim dues vides. La segona comença quan ens adonem que només en tenim una. – CONFUCIO

DADES BÀSIQUES SOBRE EL CURS


  • Cada dimarts durant dos mesos (8 sessions de dues hores cada una) 9- 16 – 23 octubre – 6 – 12 – 20 – 24 – 27 novembre i 4 de desembre
  • 18:45-20:45h
  • INGRAVITT
  • 150€ – 140€ alumnes matriculats al centre. Pre curs complert
  • Meritxell Flaqué
  • Plaç d’inscripció: fins el 5 d’octubre

Sessió 1: Cultivar la presència
 

En la primera sessió s’introduirà la importància del Mindfulness, definició del concepte i primera aproximació a la pràctica.

 

En que es basa el Mindfulness, la base de la nostra atenció entesa per mitja d’un triangle, pràctica formal en tècniques de relaxació i meditació (Body Scan o escàner corporal), com poder sortir del “pilot automàtic”. Pla de pràctica de la setmana per poder realitzar de manera individual.

 

Sessió 2: Cultivar l’equanimitat
 

Valorar l’equilibri i indagar en com poder-lo gestionar, concepte d’estrès i com ens condiciona durant el dia a dia. Eines per aprendre a no jutjar, mostrant la ment de principiant davant de qualsevol esdeveniment. Aprendre a captar moments agradables.

 

Respiracions conscients per poder centrar l’atenció en l’aquí i ara. Observar la ment de principiant per poder centrar i focalitzar el nostre objectiu. Valorar l’exercici de la nostra ment en estat “normal”. Tècniques per aprendre a no jutjar ni a un mateix i al nostre entorn.

 

Sessió 3: Cultivar la confiança
 

Mostrar les emocions bàsiques per poder aprendre a reconèixer quines són, com es mostren i com les podem gestionar de manera que siguin més favorables per nosaltres mateixos i per el nostre entorn.

 

Aprendre les emocions bàsiques i quines són les seves reaccions, experimentar exercicis de tipus ioga per tal de poder centrar l’atenció en l’aquí i l’ara i en el nostre cop. Integrant el cos i la ment en un mateix estat. Aprendre a respirar i a oxigenar el nostre cop de manera que sigui beneficiós tant a nivell físic com psicològic.

 

Sessió 4: Cultivar la consciència plena
 

Manifestar el Mindfulness en la vida diària de manera que qualsevol tasca pugui incloure la pràctica, mostrar més consciencia i facilitat davant de l’atenció i la meditació. Mostrar les reaccions de l’estrès per tal d’evitar-lo i saber-lo gestionar tant a la feina com en qualsevol situació per disminuir els seus efectes adversos.

 

 

Aprendre la meditació caminant, mostrar exercicis de tipus ioga de peu, investigar sobre les reaccions de l’estrès tant a nivell fisiològic com psicològic.

Sessió 5: Cultivar la calma
 

Aprendre a respondre a l’estrès, augmentant la resiliència i l’assertivitat. Estratègies per afrontar l’estrès, mostrar la personalitat resilent.

 

Pràctica de meditació guiada per centrar-nos en l’aquí i ara, mostrar la manera de ser assertius i aprendre de la personalitat resilient per poder gaudir dels seus beneficis. Maneres de comunicació, com es manifesta i com es pot modelar. Aprendre consciència plena amb el menjar, per afavorir una bona digestió i millor relació envers el menjar.

 

Sessió 6: Cultivar l’atenció i la cura cap a un mateix
 

Comunicació conscient, marcar les millores substancials en les nostres comunicacions, aprendre a gestionar les nostres emocions per poder-les manifestar de manera assertiva. Aprenent a ser més empàtics mitjançant l’atenció en la comunicació. Millorar l’escolta activa.

 

 

Pràctiques per millorar la nostra empatia, generar atenció a la comunicació i millorar la compassió. Això facilitarà la millora envers la resolució de conflictes a través de diverses pràctiques.

Sessió 7: Cultivar l’assertivitat i amabilitat
 

Gestionar el temps i poder copsar quins són els nostres lladres del temps, organitzar el temps per poder fer les tasques de manera molt més efectiva i dinàmica. Mostrar la relació entre l’estrès i la gestió del temps. Alimentació conscient.

 

 

Meditació guiada d’amor i amabilitat, visualitzacions, dinàmiques de gestió del temps i mostrar hàbit bàsics per aconseguir ser més eficaços. Aprendrem sobre l’alimentació conscient i la relació amb la gestió del temps.

Sessió 8: Cultivar l’acceptació
 

Respondre abans de reaccionar, itineraris per poder seguir practicant i nodrir-se dels beneficis que ha ofert el Mindfulness durant aquestes 8 setmanes.

 

Practicarem la meditació guiada, es resoldran dubtes i es facilitaran opcions de millora i d’integració de la pràctica en el dia a dia. Es donaran pautes per seguir aprenent sobre la consciència plena i la connexió amb nosaltres mateixos.

 

Objectius generals:

L’objectiu general del curs reduir el nivell d’estrès que podem sentir en el dia a dia, aprenent a viure el present de manera conscient i podent gaudir de cada instant com si fos únic i diferent. Apreciant el nostre fer i el nostre entorn.
Gaudir de la vida plenament amb conscient, acceptació i compromís.
Poder identificar les emocions pròpies i alienes per poder-ne fer un millor ús i gestionar-les de manera més efectiva.

Objectius específics:

Cada persona al inici del curs podrà reconèixer quines són les eines o habilitats necessàries a treballar i quines vol potenciar. La reducció de l’estrès i el coneixement de les emocions formaran part de l’experiència i l’aprenentatge de cada integrant del curs amb les peculiaritats individual de cadascun d’ells per obtenir el objectius específics que millorin el seu dia a dia.

Beneficis científics del Mindfulness:

Reducció de l’estrès
Augmenta la capacitat de gaudir del moment present. Disminució de l’evitació vivencial
Augmenta la concentració, Reducció de les distraccions
Augmenta la regulació emocional i desenvolupa la intel·ligència emocional
Augment de la producció d’anticossos
Milloria de trastorns físics (cefalees, dolors, insomni…)
Augment estats d’ànim positius (satisfacció, alegria, felicitat, per estar més centrats en el present)
Motivació per augmentar benestar d’un mateix i dels demés.

El curs de Mindfulness es caracteritza per unes classes teorico-pràctiques en les que es posarà en coneixença que és el Mindfulness i les eines per poder posar-lo en pràctica per reduir l’estrès, podent gaudir de manera conscient tots els moments del nostre dia a dia.
La traducció més propera a Mindfulness és atenció plena. Ens referim a un conjunt de tècniques i exercicis mentals que permeten entrenar a la ment per a ser capaços d’estar present en el aquí i ara de manera conscient. Sense deixar-se arrossegar pels records ni preocupacions angoixants que ens allunyen del moment present. S’aprèn a observar i acceptar els pensament, les sensacions i les emocions que es presenten.
En lloc de preocupar-nos per allò que va passar o pel que pot arribar a passar en el futur, Mindfulness ens ensenya a ser capaços de respondre de forma adient al que està passant en el moment present, sigui bo o dolent.
El Mindfulness en aquest context tradicional, es va desenvolupar associat a les practiques del ioga i la meditació amb el propòsit d’alliberar la ment del hàbits malsans.

És per aquest motiu, que en el passat la relació entre Mindfulness i la psicoteràpia ha tendit a ser vista com la relació entre la pràctica formal de la meditació i la psicoteràpia dins del marc professional.
Recentment des d’una perspectiva més psicològica i científica, el mindfulness s’ha desvinculat de les referències religioses i s’ha guanyat una identitat pròpia, més entesa com una habilitat psicològica composta per dos elements centrals: la regulació de l’atenció i una actitud de total obertura, acceptació i curiositat cap a l’experiència.
Considerant que aquests components formen part de l’estructura psicològica de totes les persones, majoritàriament només estem presents de manera intermitent i superficial.
El ritme accelerat de la vida que portem, promocionant l’ús de les noves tecnologies, afavoreix que aquest contacte intermitent i superficial; per tant, no es estrany que la pràctica del mindfulness estigui guanyant terreny en la nostra societat actual com a mètode per combatre l’estrès i augmentar el benestar.

El curs va destinat a totes les persones que vulguin conèixer aquesta tècnica i gaudir de viure l’aquí i l’ara de manera conscient, no és necessari que la persona tingui coneixement de mindfulness, ioga o meditació.
El curs va dirigit tant a persones adolescents com adultes.

XERRADA INFORMATIVA GRATUÏTA

Surt de dubtes!

Dimarts 25 de setembre a les 18:30 h.

Places limitades, reserva la teva.

PROPERS WORKSHOPSEls comentaris estan tancats

WhatsApp chat