CONSTEL·LACIONS FAMILIARS I SISTÈMIQUES


Aquest mètode fa visibles les implicacions i dinàmiques sistèmiques que generen conflicte i malestar i mostra vies de solució que contribueixen al benestar i l’harmonia de l’individu i del seu entorn.

DADES BÀSIQUES SOBRE LA TERÀPIA CONSTEL·LACIONS FAMILIARS I SISTÈMIQUES


  • INGRAVITT
  • Taller grupal: Participació gratuïta / Constel·lar 60 euros.
  • Sessions individuals: 1hora 60€ / 1hora i mitja 70€

Sabies que, les vivències, experiències i fets traumàtics viscuts pels avantpassats poden influir sobre la vida dels descendents?

I que això pot passar, malgrat la persona desconegui la història familiar?

Bert Hellinger, desenvolupador de les Constel·lacions Familiars, va observar aquest fet i va constatar com cada membre de la família està inconscientment lligat amb les generacions anteriors. També va descobrir l’existència d’unes lleis universals que operen dins dels sistemes de relacions humanes que va anomenar Ordres de l’Amor. Tal i com es mostra a les Constel·lacions Familiars, la violació d’aquests ordres no només té conseqüències negatives per a qui els transgredeix sinó que moltes vegades té un impacte negatiu també en la vida dels seus descendents.

Les Constel·lacions Familiars Sistèmiques són un mètode de treball terapèutic que s’emmarca dins de les teràpies breus i orientades a la solució. Aquest mètode treu a la llum les dinàmiques disfuncionals i les implicacions inconscients que mantenen molts dels conflictes, dificultats i problemes que es donen dins dels sistemes dels quals formem part (familiar, laboral, educatiu…), alhora que mostra vies de solució que faciliten que els individus puguin gaudir de més llibertat i benestar personal.

Les Constel·lacions Familiars Sistèmiques estan especialment indicades per treballar conflictes o problemes personals, relacionals, familiars, de parella i laborals. També són útils en casos d’addiccions, desordres conductuals, patiment psicoemocional i simptomatologia física d’origen psicosomàtic.

A les sessions individuals només hi participen el client i el constel·lador i el mètode varia respecte a les constel·lacions en grup ja que es fan servir eines o recursos com figures, ninots o tapets per representar la situació problemàtica. La sessió comença amb una petita entrevista i amb l’exposició del problema o situació per part del client. Posteriorment, el constel·lador valora quina és la forma més apropiada de procedir.

Les sessions individuals acostumen a tenir una durada d’hora i mitja. En la majoria del casos amb una única sessió és suficient per constel·lar un tema o problema, tot i que a vegades pot ser recomanable fer alguna sessió més.

Els tallers grupals, tal i com els proposem, tenen una durada aproximada de quatre hores, malgrat que puntualment es poden oferir tallers més llargs.

Es poden diferenciar tres formes de participar: client, representant i observador. Com a client la persona exposa la seva situació problemàtica al facilitador o constel·lador per tal de realitzar una constel·lació i trobar una via de solució. Un cop exposada la problemàtica, el client, seguint les pautes del facilitador, tria representants per a les persones (familiars, parella, companys de feina, etc.) que estan involucrades en la situació exposada i els col·loca o configura en l’espai. Aquests es posen al servei del client representant a una persona concreta i s’inicia el procés de la constel·lació. Els participants resten observant des de fora.

Tant les persones que constel·len com les que fan de representants i/o observadors es beneficien del taller al poder copsar quines són les dinàmiques que generen conflicte o malestar i què és el que ajuda a l’harmonia individual i col·lectiva.

Proper Taller:

ACONSEGUEIX L'HARMONIA ENTRE COS, MENT I ESPERIT

A INGRAVITT disposes d'un munt de teràpies complementàries per a un benestar integral i holístic

Escull la que millor s’adapta a les teves necessitats, o si no ho saps, contactan’s i t’orienntarem perquè trobis allò que necessites en aquest preicis moment. La teva salut és el nostre compromís.

PROPERS WORKSHOPSWhatsApp chat