coneix tot el que fa per tu:

Elimina la rigidesa, tensions i contractures musculars incrementant la flexibilitat, la movilitat de la columna i el rang de moviment (moltes de les postures del ioga roten àmpliament les articulacions i la columna en diferents direccions). La pràctica regular permet millorar l’amplitud de moviment no només als músculs sinó també a les articulacions, ja que treballa també per tots els teixits tous (al voltant dels músculs) com lligaments i tendons.

Moltes postures ajuden a desenvolupar força de la base, i un nucli més fort condueix a una millor postura, tant de peu com assegut. A més, el ioga et dona una major consciència del teu propi cos, ensenyan-te com sostenir i controlar el teu cos en una posició més saludable. Aquesta consciència corporal et diu més ràpidament quan estàs encorbat o caigut perquè puguis ajustar la seva postura.

Augmenta la capacitat pulmonar i té com a objectiu portar més oxigen a la sang i al cervell. L’alt nivell d’oxigen en sang millorarà el rendiment i la resistència. Els exercicis centren l’atenció en la respiració i li t’ensenyen a utilitzar millor els seus pulmons. Sent un exercici netament respiratori i per tant energètic, que estimula fins l’última cèl · lula del teu ésser.

Els exercicis de respiració perfeccionen el sistema nerviós i aporten a l’organisme el descans tan necessari per els esportistes. Igual que les postures, la respiració també et calma la ment, el que va desenvolupant una sensació de tranquil·litat, serenor, estabilitat i benestar físic i emocional.

La pràctica d’aquests exercicis redueix els batecs del cor i redueix la pressió arterial, el pols i el risc global de malaltia cardíaca. Millora la funció del vas sanguini, facilitant el flux de sang.

Les postures i les tècniques de respiració massatgeixen suaument els teus òrgans, que també estan augmentant el flux sanguini a les diferents parts del cos. L’augment del flux sanguini neteja el cos a fons i es desfà de totes les toxines. Això retarda el procés d’envelliment i també et fa sentir energètic.

Les asanes que fan massatges als òrgans interns activen el metabolisme millorant el funcionament intestinal, equilibrant la producció d’estrògens, progesterona, nivells d’adrenalina, i regula la producció de les hormones responsables de mantenir el nivell de calci en el nostre organisme. La qual cosa ajuda a mantenir la densitat dels ossos.

Abans i durant la menopausa la pràctica regular de ioga produeix una transició equilibrada, causa de l’increment del balanç hormonal. Això ajuda a regularitzar, ovaris hipotàlem i pituïtària, els veritables disparadors del sistema endocrí que generen la menopausa.

Preveu les lesions, ja que al treballar sobre la totalitat del cos i augmentar la flexibilitat s’eviten estrips, dislocacions, inflamació dels nervis i fragilitat de les articulacions. També millora la propiocepció. Promou l’autoconeixement i l’acceptació del propi límit del moment, la qual cosa resulta de vital importància en la prevenció de lesions.

Mentre s’executa, pots aspirar a la coordinació perfecta de cos, ment i respiració. Si ets corredor, aquesta consciència d’un mateix i el control de la respiració et pot ajuda a concentrar-te en un ritme entre la teva carrera, el teu cos i el teu alè en lloc de preocupar-te per el resultat de la cursa.

Corregeix els desequilibris del cos causats per un entrenament repetitiu i sistemàtic en què alguns músculs treballen en excés per enfortir-se i altres músculs són ignorats i en conseqüència debilitats i/o escurçats.

Alleuja dolors crònics produïts per l’entrenament regular. Reduint el dolor s’aconsegueix més agilitat i mobilitat, la qual cosa li permet a l’esportista actuar més eficientment.

En cas de lesions, s’aconsegueix una recuperació més ràpida degut a que les fibres i teixits estan més flexibles, sans i oxigenats.

Augmenta la densitat òssia per mitjà de postures en les quals cal sostenir el pes corporal. Evita l’osteoporosi o para l’evolució.

Redueix l’estrès produït per la pressió i l’alt nivell d’exigència en proves, campionats, curses, etc.

Moltes postures ajuden a desenvolupar força en diferents parts del cos. Es centra en menys moviment i més alineació exacta proporcionant beneficis de força i resistència.
Enforteix la part superior del tronc, músculs de l’esquena, braços, espatlles, canells i mans, perquè a través de les postures invertides has d’aguantar el teu propi pes. També la musculatura pèlvica, i de la part superior del fèmur, que en certes postures d’equilibri s’alterna aquest pes entre una cama i l’altra. Cada grup muscular del teu cos és ben exercitat i enfortit amb la pràctica de les postures.

Aguditza l’atenció, millora la concentració i la claredat mental, la qual s’aconsegueix a través de la integració de la ment amb el cos. En la majoria dels esports la unificació de la ment i el cos és essencial, sent l’objectiu primordial per maratonistas, muntanyencs o escaladors que necessiten una dosi extraordinària de voluntat i enfocament per culminar els últims quilòmetres d’una marató o els últims metres per fer cim. La millora en la capacitat de concentració i enfocament, augmentant també la força de voluntat i la confiança en un mateix i en les pròpies capacitats.


WhatsApp chat