AYURVEDA


Davant de la bogeria de la societat on vivim hem de recuperar l’equilibri entre la persona i l’entorn. Un equilibri que al trencar-se desemboca en les 4000 malalties que segons l’ayurveda són fruit del desequilibri dels tres Doshas o energies vitals del cos: Vata (energia del moviment), Pita (energia solar) i Kapha ( energia lunar). Per això uns Doshas equilibrats són la millor defensa contra qualsevol malaltia.

Segons la constitució de cada persona, l’ayurveda, ofereix un pla integral per mantenir i/o restablir l’equilibri cos-ment en base a l’alimentació, l’activitat física, les rutines quotidianes, l’harmonia mental i el desenvolupament espiritual, recolzant-se amb herbes medicinals i tècniques de desintoxicació i rejoveniment.

 

“L’ayurveda és la ciència o coneixement de la vida, que juntament amb el ioga t’ajuda a viure amb harmonia entre el cos, la ment i l’esperit.

 

Caminar per la vida de la mà del Ioga i l’Ayurveda t’ajuda a fer el camí amb salut i equilibri entre el cos i la ment, per poder millorar cada dia com a ésser viu i poder així ajudar als altres.

T'agradaria aconseguir un pla integral per mantenir i/o restablir l’equilibri cos-ment amb l’alimentació?

Caminar per la vida de la mà del Ioga i l’Ayurveda t’ajuda a fer el camí amb salut i equilibri entre el cos i la ment

L’ayurveda és la ciència o coneixement de la vida, que juntament amb el ioga t’ajuda a viure amb harmonia entre el cos, la ment i l’esperit.

silueta

ESTUDI NUTRICIONAL PERSONALITZAT
PREVENIR ÉS LA CLAU
descripció

Aquest estudi va adreçat a persones que volen millorar la seva alimentació tenint en compte la seva constitució i la seves rutines diàries, que avui en dia, sovint són difícils de canviar. Així l’Ayurveda s’adapta a la teva vida per mantenir un cos sa i una ment desperta i en calma.

En aquesta sessió es determina la constitució (prakuti) física, fisiològica i mental de la persona. S’analitzen la història clínica i les rutines diàries. A partir d’aquesta informació s’entreguen unes pautes amb els aliments més adients per mantenir la salut per cada estació, tenint en compte la constitució i l’edat, així com unes rutines i herbes rejovenidores, per donar força al cos i a la ment, ajudant a la persona a seguir en equilibri a pesar dels canvis de l’entorn.

És important fer un seguiment dos cops a l’any, per adaptar algunes pautes a la nova situació de la persona, així com a l’edat o moment mental, com per introduir noves especificacions i avançar junts pel camí que ens obre l’Ayurveda. Els moments més adients són els canvis d’estació, a principis de primavera i tardor, per millorar sistema immune i evitar així els problemes associats a aquestes estacions.


 • 1 hora i 30 minuts
 • 50
 • Isabel Santanach
patologic

ESTUDI PATOLÒGIC PERSONALITZAT
TORNEM A L’EQUILIBRI
descripció

Si degut a una mala alimentació, o unes rutines inadequades has afavorit el desequilibri i vols tornar a l’estat de salut i benestar, l’Ayurveda és una bona alternativa. Amb el seu coneixement t’ajudarà a no seguir desequilibrant el teu organisme així com retornar (sempre que es pugui) a l’estat d’equilibri que et pertany.

Durant la primera sessió es determina la constitució (prakuti) de la persona a fons, analitzant la part física, fisiològica i mental. S’analitza la història clínica, les activitats i les rutines diàries de la persona. A partir d’aquesta informació s’entreguen unes pautes on s’aconsellen aliments per tornar a l’equilibri, segons la constitució, vikruti (desequilibri), edat i estacions de l’any, tractament amb herbes, sessions de ioga adequades per la persona, així com recomanacions convenients per retornar a l’equilibri tant físic com mental.
En una segona sessió s’entreguen les pautes, es comenten i es resolen dubtes.

És important fer un seguiment un o dos cops a l’any, per adaptar algunes pautes a la nova situació de la persona, així com a l’edat o moment mental, com per introduir noves especificacions i avançar junts pel camí que ens obre l’Ayurveda.


 • sessió 1: 1 hora i 30 minuts
 • sessió 2: 45 minuts
 • 80 les dues sessions
 • Isabel Santanach
dieta

SEGUIMENT
INTEGRAL

SEGUEIX EL CAMÍ
descripció

Un cop feta la primera consulta, no hem de desistir. És important prendre consciència de les senyals que el nostre cos ens ofereix i si ens anem escoltant, podrem observar com ens anem sentint millor.

És important fer un seguiment un o dos cops a l’any, per tenir la certesa que apliquem bé les indicacions i que no hem mal-interpretat a la nostra conveniència les pautes de la filosofia Ayurveda.

Aquestes consultes són més ràpides, donat que ja disposem de tota la informació i historial de la persona. Així que serveixen per adaptar algunes pautes a la nova situació, així com a l’edat o moment mental, com per introduir noves especificacions i avançar junts pel camí que ens obre l’Ayurveda.

Els moments més adients són els canvis d’estació, a principis de primavera i tardor, per millorar sistema immune i evitar així els problemes associats a aquestes estacions.


 • 45 minuts
 • 25
 • Isabel Santanach
detox-1024x690

DETOX
DIETA
DESINTOXICANT
descripció

Si estas interessat en fer una neteja suau del teu cos, si has fet alguns excessos darrerament o si tens una baixada de defenses degut a un canvi estacional i vols posar ordre, no dubtis en fer durant uns dies una dieta depurativa. Una manera respectuosa d’eliminar toxines del cos i la ment, per equilibrar-nos amb la saviesa ancestral de l’Ayurveda.

Tenint en compte la teva constitució i el teu moment actual, així com l’estació, et donarem unes pautes per poder desintoxicar el teu cos.


 • 1 hora
 • 35
 • Isabel Santanach
poma

CONSULTES
ONLINE

ENS ADAPTEM A TU
descripció

Donat que avui en dia ens falten hores per fer tot allò que volem, i que la organització dins la llar és complexa, oferim també la possibilitat de fer les consultes online. Així no t’has desplaçar i pots trobar un moment per tu més fàcilment. Aquestes consultes són més econòmiques.

Pots triar si necessites tractament de Medecina o Nutrició Ayurveda, segons si ets una persona sana o si tens alguna patologia. Igualment pots fer el seguiment online i així poder-ho fer des de casa.


 • 45 minut
 • 20
 • Isabel Santanach

psicoa


AYURVEDA I LA MENT
TERÀPIA PSICOLÒGICA AYURVEDA
descripció

La filosofia Budista ja ens diu que la ment pot ser la nostra millor amiga o la nostra gran enemiga. Pot ser relativament senzill comprendre aquesta reflexió, però és molt difícil treballar amb la nostra ment perquè sigui la nostra aliada.

Així, sigui quin sigui el nostre punt de partida, l’Ayurveda ens obre un camí de lliurament dels nostres enemics, i ens acompanyi per treballar amb la nostra ment amb respecte i paciència.

Ens posa a disposició diferents herbes i tractaments per ajudar-nos a despertar la consciència, per eliminar la obscuritat que sovint ens tinta els pensaments i ens posa la llum a la realitat que vivim. Millorant la nostra dieta i rutines, aportaremos claritat mental, imprescindible per iniciar aquest camí amb resultats significatius. Començarem a comprendre com funciona la ment, els aferraments i les emocions, ja que és ben sabut que el coneixement ens fa lliures i poc a poc ens aporta calma mental.

Si al començament d’aquest camí, la persona presenta alguna patologia; el primer que es fa és intentar paliar la patologia, o almenys preveure possibles complicacions, millorant la dieta i els hàbits, proporcionant al pacient el tractament adequat a la seva constitució i desequilibri. Si la persona sofreix d’algun malestar mental que no li reporta calma, llavors a partir de l’estudi de la constitució i rutines de la persona, es fa un tractament específic per ajudar a la ment a iniciar el procés d’harmonització. Es van a introduir tècniques de relaxació i pranayamas (tècniques de respiració), així com pràctiques simples de meditació. Les pràctiques analítiques d’observació de la pròpia ment i lectures sobre aspectes rellevants com el “Jo” o el SER, com neixen els pensaments i com es formen, com funcionen les emocions i la impermanència, són molt interessants en aquest procés i s’introdueixen a mesura que la persona ho sol·licita i està preparada. Per tant, és molt important respectar les creences i les inquietuds de tots, i fer les preguntes adequades perquè cadascú faci el treball que li correspon.

Com a conclusió, s’ha d’entendre que el camí sobre la ment que presenta la filosofia Ayurveda juntament amb el Ioga és un camí amb un origen individual, cada un des d’un moment diferent, tot el món està capacitat per fer-ho, sigui el seu instant personal i ningú queda exclòs. Per contra és un camí d’esforç, on cada pas és important i s’ha de fer amb amor i entusiasme, on a mesura que la ment es va tranquil·litzant viurem diferent nostra realitat, la visió dels altres serà més empàtica i la equanimitat naixerà dins de nosaltres. Aquesta nova visió de l’univers en què vivim ens unirà més amb el nostre entorn i sentirem amb força que la calma només la podem trobar a l’interior i que per molt que la buscem a l’exterior no serà mai permament.

T’animo a fer aquest meravellós viatge que l’Ayurveda i el Ioga ens presenten!


 • 1 hora
 • 40
 • 175 pack de 5 sessions
 • Isabel Santanach

ABHYANGA


MASSATGE ABHYANGA
cos sencer: cap, cos i cara
descripció

Aquest massatge unta el cos amb olis a base de plantes específics per a la seva constitució . Aporta molts beneficis i és emprat terapèuticament per a certs trastorns.

Beneficis del massatge ayurvèdic:

 • Proporciona suavitat, resistència i color al cos
 • Rejovenidor i preveu l’envelliment y augmenta la longetivitat
 • Atorga una bona visió
 • Nodreix el cos
 • Augmenta la longevitat
 • Dóna suport un patró de son saludable
 • Beneficia la pell
 • Crea un balanceig electroquímic en el cos
 • Enforteix la tolerància del cos
 • Proporciona fermesa a les extremitats del cos
 • Nodreix tots els teixits del cos, imparteix to i vigor als dhatus (teixits del cos)
 • Estimula els òrgans interns del cos i augmenta la circulació
 • Ajuda a curar enfermetats del sistema nerviós (dolor corporal, óssos, nervis)
 • Ajuda a regular el foc del agni (foc digestiu)
 • Pacifica a vata i pitta
 • Millora la vista
 • Expulsa i elimina l’estrès i la fatiga del dia a dia
 • Enforteix els nervis del cos
 • Augmenta el sistema immunològic
 • Estimula la creació de anticossos
 • Ajuda a equilibrar els doshas
 • Ajuda a calmar el dolor dels punts marma (punts vitals del cos)
 • Cura el mal de cap
 • Equilibra nervis del crani
 • Insomni.

Els olis utilitzats a base de plantes, son expecífics per a la seva constitució.


 • 60-75 minuts
 • 50 per sessió
 • 135 pack de 3 sessions
 • Joel Parera

cap


MASSATGE CHAMPI
cap + facial
descripció

Es el massatge de cap i cara.
El beneficis d’aquest dos massatge son molts: potencia la nutrició de la cara, neteja teixits facials, redirigeix les energies sutils, redueix l’estrès, potencia òrgans sensorials, rejoveneix la cara, elimina fatiga, relaxa els ulls, enforteix els óssos del crani, evita la caiguda del cabell, balanceja doshas del cap,insomni

És el massatge Abhyanga per al cap.
El cap és el centre de tot el sistema nerviós i és el primer òrgan que es forma en el procés de desenvolupament del fetus.

La gent que pateix insomni hauria de rebre un massatge al cap abans de retirar-se a dormir.

Beneficis Shiro Abhyanga:

 • Tensió a cervicals
 • insomni
 • Mals de cap
 • migranyes
 • estrès
 • Caiguda del cabell
 • rigidesa muscular
 • Picors i sequedat del cuir cabellut
 • Enfortir ossos del crani
 • Potenciar poders òrgans sensorials

El massatge es realitza amb olis preparats a base d’herbes i que són apropiats per a la seva constitució o condició actual.

MASSATGE FACIAL

És la part final del massatge Abhyanga i la més relajajante. Aquest massatge es realitza amb una crema especial que li proporciona color i brillantor a la pell, a més d’una profunda relaxació.

Beneficis del massatge facial

 • Potència la nutrició de la cara
 • Neteja teixits facials
 • Manté un bon to i elasticitat de la pell
 • Elimina les tensions facials
 • Elimina les arrugues
 • Dóna suavitat a l’expressió
 • Redirigeix les energies subtils
 • Redueix l’estrès
 • Baixa la tensió
 • Potència òrgans sensorials
 • Rejoveneix la cara
 • elimina fatiga
 • Relaxa els ulls

El massatge es realitza amb olis preparats a base d’herbes i que són apropiats per a la seva constitució o condició actual i amb una crema especial apta per a totes les pells.

S’utilitza un oli especial per el massatge de cap i una crema de bellesa ayurvedica per la cara.


 • 20-25 minuts
 • 35 per sessió
 • 80 pack de 3 sessions
 • Joel Parera

pinda


PINDA SWEDA
BOLES D’HERVES
descripció

Es un tractament a base de boles fetes amn diferents materials y que mitjançant la calor, ajuden a eliminar totes les substancies tóxiques que hi ha en el organisme. La pinda que recomanaria per fer al centre es la de herbes seques.
Podikizhi: es la pinda feta a base de herbes seques. Esta indicada per aprimar, per alleujar el dolor en general, anti-inflamatori, artritis, osteoporosis, descalcificació, tendinitis, contractures musculars, rotures de fibres musculars, articulacions, hernia discal, dolor lumbar…

Pinda Sweda és un tractament a base de boles fetes de diferents materials i que mitjançant la calor, ajuden a eliminar totes les substàncies tòxiques que hi ha en l’organisme. Aquestes pindes poden estar fetes de plantes fresques, pols de plantes, amb sorra de riu, d’arròs, d’ou i de llimona.

S’utilitza un oli especial medicat per aquest tractament.


 • 45-50 minuts
 • 60 €
 • oli específic per la persona segons constitució i patologia (medicat: només pot ser utilitzat per a una persona)
 • Joel Parera

pou


BASTIS
POUS D’OLI CALENT
descripció

Son les teràpies on l’oli medicinal s’aplica i es manté durant 20-25 minuts a sobre l’àrea especifica a tractar. Aquests banys d’oli calent es poden realitzar en diferents parts del cos. Després es fa un massatge a tota l’àrea afectada.

S’utilitza un oli especial medicat per aquests tipus de tractament


 • 45-50 minuts
 • 60 €
 • oli específic per la persona segons constitució i patologia (medicat: només pot ser utilitzat per a una persona)
 • Joel Parera
 • Relacionades amb el sistema digestiu: vòmits, diarrees, indigestions, cremors, colon irritable i intoleràncies.
 • Paràsits
 • Icterícia
 • Anèmia
 • Estats pre-diabètics, i millora les condicions de vida i possibles complicacions de la diabetis
 • Hemorràgies
 • Sobre-pes
 • Problemes de pell
 • Relacionats amb el sistema circulatori
 • Relacionats amb la ment i sistema nerviós. Depressions i ansietat.
 • Relacionades amb el sistema respiratori: asma, tos, rinitis, al·lèrgies, encostipats, grips
 • Edemes
 • Problemes de les articulacions i dels ossos
 • Colesterol
 • Hipertensió
 • Dolors, ciàtica
 • Tics
 • Migranyes i mals de cap
 • Relacionats amb les orelles
 • Prevenció de càlculs
 • Relacionats amb el sistema urinari
 • Quists, abscessos en primera fase
 • Relacionades amb el sistema reproductor
 • Seguiment embaras, post-part (paral·lelament amb la medicina al·lopàtica)
 • Relacionades amb els infants (varicel·les, dèficit atenció, faringitis, enuresis, …)

Ayurveda es basa en la creença que res és bo per a tothom i que alguna cosa sempre és bo per a algú. Aquesta creença neix de la comprensió que cada un de nosaltres és únic i per tant bioquímicament diferent: tenim diferents nivells d’hormones, enzims i neurotransmissors. Cada persona reacciona al món de maneres diferents.

Si tots som diferents, per què pensar que ha d’existir un programa de nutrició ideal per a tots?
Molts governs publiquen recomanacions de les quantitats diàries de menjar, de vitamines i minerals. El problema amb els models estadístics és que la “persona mitjana” és un mite. A la vida real, les necessitats individuals poden variar significativament. Les conclusions que tenim avui en dia són simplement les millors possibles basades en les dades disponibles. Moltes vegades, el problema amb la informació que rebem és que ràpidament es desactualitza i reflecteix tota la informació nova. El que s’accepta com la veritat avui dia, sovint es torna equivoca en el demà.

L’Ayurveda té per objectiu ajudar a a entendre el que és correcte per a un mateix com a individu únic. Mitjançant l’avaluació del sistema digestiu, nerviós i endocrí, entre d’altres, i l’avaluació de l’estructura corporal d’una persona, es dissenya una dieta específica segons la constitució i les necessitats del pacient.
Res és correcte per a tots. Ayurveda evita el dogma de “tothom ha de menjar …” i el substitueix per un programa d’alimentació individualitzat que satisfà les necessitats de les persones. Amb una dieta i un estil de vida adequat, l’objectiu d’Ayurveda és ajudar a cada persona a assolir el seu potencial màxim: física, emocional i espiritualment.

PROPERS WORKSHOPS