Teràpia grupal. Problemes de parella

Espai en el que es reuneixen persones amb les mateixes problemàtiques per propiciar que cadascú vagi comentant les seves preocupacions i es vagin ajudant els uns als altres amb l’acompanyament del terapeuta.

Aquest tipus de terapia es focalitza en les interaccions que es produeixen al grup, convertint-se en un espai a on portar els problemes que et preocupen i et costa gestionar dins l’àmbit de l’amor, les relacions de parella ( en tinguis o no ) per a trobar altres explicacions i solucions a alló que encara no saps com gestionar.

Aquesta terapia està dirigida a ajudar a les persones a entendre i resoldre els conflictes que els apareixen estant en parella o en la búsqueda d’aquesta, retrobar-se amb el seu equilibri emocional, estimulant el seu creixement personal i dotant-los d’eines d’afrontament.

La terapia de grup es molt eficaç perquè les persones senten que no estan soles amb els seus problemes, trencant l’aïllament al que molts esteu sotmesos.

També, el saber que estás en un espai protegit on les teves emocions i pensaments poden ser expressats obertament sense ser jutjats, fomenta un elevat nivell de cohesió grupal que condueix a canvis psicológics.

  • Sessions quinzenals (dos dijous al mes)
  • Dijous de 18.30h a 20.30h

Properes dates

  • 21/07/22 – 04/08/22 – 18/08/22 – 01/09/22 – 15/09/22
  • 45€/mes (inclou 2 sessions de 2h al mes)
  • Primer mes (juliol) 22’5€

Al principi les persones son reaccies a involucrarse a una terapia de grup ja que es fan preguntes com: aquest espai es per mi? tindré espai suficient per parlar dels meus problemes? m’escoltaran? em caurà bé la gent? cauré bé? em sentiré còmode parlant dels meus problemes? a la gent li passarà el mateix que a mi?

És molt normal tenir dubtes, ja que integrarse al grup també implica involucrar-se emocionalment amb altres persones, coneixe’ls i deixar-te conèixer.

Les experiències del demès seràn per a tu molt valuoses per avançar en el teu procés, al igual que ho seràn les teves pels altres.

A poc a poc anirás guanyant confiança i podràs parlar dels teus problemes obertament en un ambient on et sentirás recolzat/ada i comprés/sa.

L’efecte de tot aixó será l’alleujament del teu dolor, dubtes, neguit i malestar podent-te sentir sessió rere sessió més tranquil/a i segur/a amb allò amb el que no t’hi senties.

1- Donar-te conte que els teus problemes, pors y dificultats son els mateixos o molt semblants als dels teus companys.

2- Un espai a on poder ser tu mateix /a i portar al grup el que sigui que estiguis vivint o sentint en relació a l’amor o al vincle, sabent que será ben rebut gràcies al respecte del grup.

3- Adoptar nous punts de vista gràcies a la variada i amplia gama d’interpretacions, comentaris i experiències que tindràs a la teva disposició.

4- Donar-te conte que les persones pateixen problemes en relació amb l’amor i gràcies al grup poder normalitzar tot alló que et passa.

5- Formar part d’un grup amb les mateixes inquietuts i dificutats on poder empatitzar els uns amb els altres.

6- Un lloc on entendre les teves dificultats i endur-te recursos per a poder-ho afrontar.

Asseguts en cercle, on jo com a terapeuta seré una més entre vosaltres, el grup proposarà un tema a tractar cada sessió i aquest mantindrà un diàleg sobre el tema en concret.

La meva feina serà la de captar les necessitats emocionals dels integrants i intervenir per afavorir la reflexió de tots.

Puntualment portaré exercicis per treballar de manera individual i grupal. En algún cas quan ho vegi necessari faré treball terapèutic individual amb alguns dels participans i tot el grup en sortirà beneficiat.

Començarem donant la benvinguda al grup amb una petita relaxació i comentant com estem, donant espai a alló que cada participant necessiti expressar.

Seguirem compartint entre tots fent treball terapèutic grupal i quan ho requereixi la sessió, intervindrè per a fer treball individual amb alguns components del grup.

Acabarem amb un espai individual per a poder compartir com estás després de tot el parlat i tractat durant la sessió amb el grup.

Imprescindible entrevista prèvia per a valorar si el grup es per a tu.

691 34 49 38

info@laurafolchsole.com

www.laurafolchsole.com

Els comentaris estan tancats

WhatsApp chat