granollers

IOGA


GRANOLLERS

T’oferim molts estils de Ioga, des dels més clàssics fins als més contemporanis, amb diferents graus de dificultat i dinamisme, perquè trobis amb el que més connectes i el que s’adapta més a les teves necessitats. Els trobaràs a continuació amb una breu explicació característica de cada un d’ells.

.

YIN YOGA

yinyoEl Yin Ioga és un estil passiu del Hatha Ioga, compost per postures que es mantenen de manera relaxada de 3 a 5 minuts.
Al sostenir les postures i arribar tan profundament calma el sistema nerviós central, estimula el flux de l’energia vital (Prana a l’Índia, Chi a la Xina, o Ki al Japó) i t’ensenya a relaxar-te a nivell profund.
S’enfoca en estirar i això rejoveneix els teixits connectius (fàscies), lligaments, tendons articulacions, líquid sinovial i els canals d’energia o meridians que recorren aquests teixits.
La premissa bàsica del Yin Ioga és que el cos té un teixit yin i un teixit yang.
Teixit Yin és l’os i el teixit connectiu. D’acord amb la teoria taoista (que és la teoria que dóna la base del Yin Ioga), el teixit yin és el teixit que es troba a profunditat, el que es troba més a prop del nucli, és lent per canviar, fred i receptiu.
Teixit Yang, o múscul, està més a prop de la superfície, és actiu, dinàmic, flexible, tebi o calent.
Per a “millorar” el teixit yin, cal treballar a profunditat, amb un treball llarg, sostingut i sense moviment, (treball yin). El teixit Yin, quan s’exercita adequadament, es flexibilitza. El rang de moviment i la flexibilitat està influenciat principalment pel teixit corporal yin.
De la mateixa manera, el teixit yang necessita exercitar-se de forma yang: amb moviments repetitius, rítmics, com córrer o com diversos estils de ioga dinàmics, tipus vinyasa ioga. El teixit Yang, quan s’exercita, es torna més fort.
Atès que el teixit yin comprèn les nostres articulacions i el teixit connectiu, El Yin Ioga millora i beneficia les articulacions i les fàscies, manté el cos flexible, fluid i amb la capacitat de moure a través d’un rang ampli de moviments.
A través de l’envelliment, les lesions o simplement el descuit, els músculs (teixit yang) es tornen més febles, mentre que el teixit connectiu (teixit yin) es torna més rígid i fràgil.
Per mantenir la salut òptima, és recomanable treballar tots dos teixits, el yang, per tonificar els músculs, i mantenir el cos amb un rendiment òptim, i el yin per flexibilitzar les nostres articulacions i el teixit connectiu d’una manera adequada.
El Yin Ioga, és ideal per treballar el teixit yin, adapta les asanes (postures) de ioga conegudes i les porta a terme de manera passiva ( “yin”) per treballar el teixit connectiu específicament, així com els meridians o nadis (canals energètics del cos), que corresponen als òrgans vitals del cos. Ja que el Yin Ioga no només funciona a nivell físic (ossos, tendons, lligaments i fàscia), sinó també en el nivell energètic, mitjançant l’estimulació d’aquests meridians d’energia.
En la medicina tradicional xinesa i en el ioga, es diu que l’energia es mou a través del cos al llarg de canals anomenats meridians (MTC) o nadis (ioga). Es diu que aquests canals són a la fàscia. La fàscia és una substància fibrosa que es pot considerar com una teranyina que envolta i connecta a tot el cos. Així, mitjançant l’estimulació de la fàscia, estimulem directament al meridians / nadis del cos.
El Yin Ioga ha desenvolupat asanes per dirigir específicament als meridians que corresponen als òrgans vitals (cor, fetge, ronyó, pulmó, melsa, intestins, etc.) Quan es manté una asana en Yin Ioga estimules els meridians del cos, estirant el cos.
A més la pràctica de Yin Ioga, augmenta la producció d’àcid hialurònic (AH) en el cos mitjançant el treball del teixit yin. L’augment d’AH significa augment de la producció de fluid sinovial (líquid en les articulacions) i augment de la transmissió de senyals d’energia a tot el cos a través de la xarxa de la fàscia. Es creu que el AH és la substància que crea els meridians a la fàscia.

Tot i que la pràctica de Yin Ioga és passiva, no vol dir que no sigui intensa. Per contra, pot ser molt intensa! En aprofundir en els teixits del cos es poden arribar a tenir sensacions intenses, a més a mantenir les postures per llargs períodes de temps podem alliberar tot tipus de pensaments i sentiments. Un altre dels beneficis de la pràctica de Yin Ioga és aprendre a experimentar sensacions intenses i a gaudir de tot el que ofereix la vida.

IOGA TERAPÈUTIC

therapeutic

El Ioga terapèutic és ideal per a aquelles persones que volen superar algun tipus de problema físic d’una manera natural, senzilla i progressiva. Natural perquè és fent ús d’aquesta part del cos que necessites curar. Senzilla perquè té en compte que no potser no pots fer tots els exercicis que voldries, i per ara tens alguna limitació de moviments. Progressiva perquè la millora es produeix dia a dia. A poc a poc anirà desapareixent el dolor i podràs moure’t amb més facilitat, fins que estiguis plenament recuperat.

El Ioga terapèutic està pensat perquè superes el problema que tens.

Transforma el teu cos, i també transforma la teva ment, la qual cosa està demostrat per Harvard i altres prestigiosísimas institucions. Hi ha un procés recíproc: la millora mental redunda en el benefici físic, i aquest benefici físic és bo per a la ment. Un bon estat físic i mental és bo espiritualment.

Els beneficis físics del Ioga terapèutic són:

Augmenta la capacitat pulmonar gràcies als exercicis de respiració. Tot exercici és bo per a la capacitat pulmonar, però en el cas del Ioga terapèutic més. Hi ha molts exercicis de respiració, i normalment es practiquen els anomenats cicles de respiració (si veus escrit “cicle de respiració 5-10-10” vol dir que inspires durant 5 segons, aguantes l’aire durant 10, i el deixes anar lentament durant 10 segons). Aquests cicles augmenten la capacitat pulmonar si es realitzen habitualment.
Redueix el mal de cap. Això és així perquè practicar Ioga terapèutic enforteix els músculs del coll, que moltes vegades són la causa del mal de cap.
Estabilitza la tensió arterial.
Protegeix les articulacions perquè serveix per aprimar-se. La gent creu que aquesta és una qüestió d’estètica, i s’equivoca. Tenir menys greix corporal significa menys pes que han de suportar les teves articulacions i músculs quan et mous o estàs de peu. Òbviament, qui té menys sobrepès pot caminar més, jugar amb els fills o néts, etc. durant més temps, en millors condicions i després no li faran mal els genolls, l’esquena … Si vols saber quant t’aprimes, mira en la nostra Calculadora de calories.
Ossos més forts. Un estudi científic de 2009 va concloure que practicar Ioga pot incrementar la densitat òssia en adults. La densitat òssia és la forma de determinar la salut dels ossos, de manera que si practiques Ioga diàriament, encara que siguin petites sessions, estàs reduint el risc de patir una fractura, i millora la resposta del teu cos a un tractament d’osteoporosi.
Millora la postura i la flexibilitat corporal. Gran part dels problemes d’esquena, que et faci mal, que notis tensió muscular, etc. es deu a les males postures. Fer Ioga ajuda a mantenir una columna vertebral en millor estat, i així la postura serà diferent.
Impulsa la bona respiració nasal. La respiració és una cosa fonamental en el Ioga, en totes les seves vessants. I per descomptat, especialment en el ioga terapèutic perquè sabem que hi ha persones a les que els costa respirar.
Millora el teu equilibri. Per realitzar moltes postures de Ioga terapèutic cal mantenir l’equilibri. Si no ets molt bo en això, no passa res. Aniràs recolzant-te cada menys temps i punt. L’important és que aniràs millorant a poc a poc, i ho notaràs en el teu dia a dia. Això és especialment bo per a persones que tenen problemes d’oïda (l’oïda i l’equilibri estan relacionats)
Per als diabètics. El Ioga terapèutic permet que els nivells de sucre en sang es quedin més baixos que si no ho fessis. No vol dir que els teus problemes de diabetis desapareixeran, sinó que estaràs millor.

Els beneficis mentals i anímics del Ioga terapèutic són:

Et sents millor, més vital i més alegre.
Sensació d’equilibri, i tranquil·litat. Es treballa l’equilibri emocional, perquè no ens afectin tant les coses, i poder veure-les amb objectivitat. A més es guanya en pau interior.
Alleuja l’estrès. Pel motiu anterior, el Ioga terapèutic ajuda a no sentir-se tan pressionat per les coses que ens desagraden.
Descanses millor. A l’dormir descanses millor. El cos està bé, aprens a no viure amb tantes distraccions i preocupacions. A més, el Ioga terapèutic pot prendre coses del Ioga Nidra i els seus exercicis per dormir millor.
Agilitza la ment. El ioga terapèutic, i també el Ioga en general, serveix per tenir una ment més activa i àgil.

RESTORATIVE YOGA

aromaIoga suau, per aquells que busquen una pràctica molt relaxada per deixar anar tensions, adaptant les postures amb material específic i especialitzat per aquesta pràctica, fent-les còmodes, amb un ritme d’execució lent i amb temps per recuperar-se entre elles. Agafem consciència respiratòria, respirant correcta i àmpliament, desbloquejant el diafragma. Oxigenem els músculs i òrgans revitalitzant-los i relaxem la ment i tot el cos, deixant anar tota mena de tensions.

REST

IOGA INTEGRAL

integralEl ioga integral és creació de Sri Aurobindo, una forma de realització de l’ètica del ioga amb un enfocament molt ampli sobre el tema. No hi ha sequències definides a les pràctiques, l’atenció es centra en l’auto-realització a través de la pràctica del ioga Es dirigeix cap a una unió d’un mateix amb ‘univers, en la transmutació de tots els elements caòtics en un nivell més alt de la consciència, harmonia.

Com la majoria de les disciplines de ioga, es centren en aconseguir un estat d’alliberament i de transcendència del jo de la mà d’una condició física òptima i busca una transformació completa de tot l’ésser i adopta un enfocament ampli i saludable. Tracta la disciplina com una forma de vida i que s’aprèn mitjançant l’experiència en curs no simplement a través dels temps de pràctica a la setmana.

GENTLE YOGA

gentltIoga suau, gentil, per aquells que busquen una pràctica relaxada. El ritme d’execució de les postures és lent i es dóna temps per recuperar-se entre elles. No s’executen tantes postures com en la resta d’estils però és fan més exercicis de consciència respiratòria, més èmfasi en l’aprenentatge d’una correcta respiració, més àmplia i suau. Aprenem a relaxar tot el cos, la ment, permetent l’escolta interna, el sentir. Fem visualitzacions i meditacions.

AERIAL RESTORATIVE YOGA

aerialrestoConstruïm postures de ioga ajudant-nos amb la tela per a crear més obertura i més allargament. Ioga suau, per aquells que busquen una pràctica molt relaxada per deixar anar tensions, adaptant les postures, fent-les còmodes, amb un ritme d’execució lent i amb temps per recuperar-se entre elles. És un estil contemporani que permet estirar i enfortir la musculatura respectant les articulacions i sobretot destaca pel gran treball de descompressió vertebral, la clau és un gronxador específic de tela que utilitzem de suport. Agafem consciència respiratòria, respirant correcta i àmpliament, desbloquejant el diafragma. Oxigenem els músculs i òrgans revitalitzant-los i relaxem la ment i tot el cos, deixant anar tota mena de tensions.

HATHA YOGA

cobraLa classe de Hatha Ioga és una pràctica holística que integra postures físiques (asanes), exercicis respiratoris (pranayames) i un treball de consciència interior a la qual s’arriba a través de la relaxació i la meditació, adquirint quietud mental, flexibilitzant el cos i desbloquejant-lo.

A nivell d’intensitat és un punt mig entre el Gentle i el Vinyasa Yoga.

IOGA D'ALINEACIÓ

ALIGPràctica intensa, precisa i per a tots els nivells.
Treballem les accions per fer una postura alineada i en conseqüència ens beneficiem dels aspectes terapèutics del ioga. D’aquesta manera, aprenem a adaptar les postures a les necessitats individuals mitjançant el treball amb els suports (blocs, cintes i mantes).
Aprofundim en la pràctica a mesura que l’estructura de les postures i els mecanismes que la fan possible passen per la pròpia experiència.

SIVANANDA YOGA

trikoEl sistema de Sivananda sintetitza els beneficis del hatha ioga en dotze postures concretes, que estan sempre presents en una pràctica d’aquest estil. En les classes d’aquest estil s’inclouen els exercicis de Pranayama (de respiració) de Kapalabhati i Anuloma Viloma i una bona relaxació mental i física al finalitzar.

 

CHAKRA YOGA

chakraCLASS IN ENGLISH
with Tiffany

Explore one chakra a month for the season. Starting in October with the Root chakra. Classes include theory, asana practice, role plays, discussion, exploration.

AROMA YOGA

aromaL’aromateràpia, ha estat utilitzada durant segles per donar-nos benestar tant físic, com mental i espiritual. Igual que el Ioga promou el benestar en nosaltres. l’Aroma Ioga integra aquestes dues eines per intensificar i potenciar els efectes d’aquestes dues pràctiques. Utilitzant els coneixements de l’Hatha ioga clàssic, l’ayurveda i l’aromateràpia, els unim en la pràctica de ioga permetent-nos elevar la nostra experiència cap al benestar en tots els aspectes.

HARMONITZACIÓ DE ‘CHAKRES’
Els centres energètics o ‘chakres’ es poden harmonitzar gràcies a la pràctica de Ioga, amb mantres, amb visualització, amb reiki, tècniques de polaritat, es poden també harmonitzar amb l’ús de l’Aromateràpia. A cada Chakra (centre enenrgetic), li corresponen una sèrie d’Asanes (positures del ioga), doncs per a cada Chakra existeix un oli que ajudarà a promoure l’harmonització d’aquests centres energètics.

AERIAL YOGA

aerialbwIoga aeri. Construïm postures de ioga ajudant-nos amb la tela per a crear més obertura i més allargament. Crea més espai entre les vèrtebres que qualsevol altre estil de ioga. És un estil contemporani que permet estirar i enfortir la musculatura respectant les articulacions i sobretot destaca pel gran treball de descompressió vertebral, la clau és un gronxador específic de tela que utilitzem de suport per mantenir-nos suspesos a l’aire mentre realitzem les postures, moltes d’elles invertides, les quals ens aporten nombrosos beneficis, sobretot drenatge i millora de la circulació.

PRANA FLOW YOGA

flowPrana Flow és un estil de ioga dinàmic, on es fusionen amb fluïdesa les Asanas o postures de ioga. La respiració constant i uniforme és l’esperit d’aquests moviments i crea una connexió energètica entre el cos i la ment. És un sistema desenvolupat per Shiva Rea que integra les arrels del ioga, tantra, ayurveda i bhakti amb el vinyasa evolutiu, el prana vinyasa és un sistema d’alquímia del moviment i una síntesi per viure el fluix del ioga.
És un sistema de 64 seqüències de transformació que ofereixen la progressió de tot l’especta del vinyasa per a principiants i per a practicants avançats.
Prana Flow ens mostra una manera de transformar vells hàbits i creences perquè puguem descobrir el nostre potencial i alliberar la nostra creativitat. El flow d’una classe es crea a través de cicles de seqüències creatives (vinyasa) unides entre si a través de la respiració des del moviment d’obertura de meditació a través dels namaskars.
Les seqüències de asanes dinàmiques, el cant de mantra, la música, la meditació en moviment, el pranayama, els mudres i la meditació són només alguns exemples de com anem a activar el flux del prana.
Tot es basa en la comprensió del Prana, l’energia universal de la vida. El ioga ens obrirà intuïtivament per absorbir aquesta poderosa energia, per percebre les direccions del moviment del prana i per integrar-les en la nostra vida quotidiana.
Els estudiants de tots els nivells estan capacitats per experimentar el prana, la font universal d’alè, energia vital i intel·ligència conscient, com la font de la pràctica de ioga a la vida diària.

FLOW YOGA

flowVinyasa suau, gentil, amb postures aptes per a tothom.

VINYASA YOGA

vinyIoga dinàmic, també anomenat Flow Yoga, en el que construïm postures i les enllacem entre elles creant sèries específiques i sempre sincronitzant el moviment amb una respiració concreta (ujjāyī pranayama) que produeix més calor interna i sudoració, purificant més ràpidament els músculs i els òrgans, eliminant tensions, toxines i permetent que el cos es reconstitueixi.

Com en la resta de iogues treballem també l’atenció, l’escolta al cos, el sentir, el fluir, la relaxació, l’augment de la capacitat respiratòria i l’alineament corporal (per tal d’arribar a la perfecta alineació de la columna vertebral, desfent tota mena de bloquejos perquè pugui fluir l’energia).

POWER YOGA

powerEl ioga dels esportistes. Estil de ioga dinàmic, actiu i fort que coordina el moviment amb una respiració específica constant. Aquesta característica fa que el practicant avanci més ràpidament. Treballa en la millora de l’oxigenació constant, flexibilitat, força física i mental, equilibri, propiocepció, capacitat respiratòria, concentració, consciència corporal, respiratòria, relaxació física i mental. Ideal per esportistes, ballarins i persones que els hi agrada mantenir-se en forma.

→ més informació sobre el ioga i l’esport

Atletes d’alt rendiment utilitzin tècniques de ioga com a part del seu entrenament, ja que els beneficis obtinguts amb aquesta pràctica potencien i complementen el seu entrenament de rutina.

ROCKET YOGA

ROCKETbwAvança més ràpidament. Larry Schultz va crear les rutines Rocket, una sèrie de postures basades en una modificació de la sèrie primària i intermèdia tradicional de l’Ashtanga Vinyasa. La unió perfecta de ritme i seqüència. Aquestes rutines avançades són apropiades per a tots els nivells dels estudiants. Amb un munt de maneres de modificar les poses clàssiques, els beneficis de les postures es transmeten igualment renovant la vitalitat i energia.

Aquesta vibrant rutina es diu “Rocket” perquè “et porta allà més ràpid.” El “Coet” està dissenyat per despertar el sistema nerviós alimentant-te de vitalitat.

ASHTANGA YOGA

ashtanguiEl ioga de la disciplina. Impartim Mysore style, l’estil d’ensenyança original d’aquesta pràctica (la de Shri. K. Pattabhi Jois). Ashtanga Vinyasa Yoga és un ioga dinàmic de postures exigents. Mysore és treball de disciplina pura, d’auto pràctica. En aquesta classe t’ensenyem la seqüència tradicional concreta que has d’aprendre de memòria i el ritme de la pràctica el marca el ritme de la teva respiració.
El professor no dicta la classe, ja que cada ritme de respiració és diferent. Es realitzen 5 respiracions per postures amb transicions concretes entre postura i postura.

ACRO YOGA

acrobwIoga principalment en parella (no fa falta venir en parella). Estil contemporani que barreja ioga, acrobàcia i massatge tailandès.

KUNDALINI YOGA

kundalini

El kundalini ioga és una disciplina física, mental i espiritual basada en diferents senders iòguiques com Raja ioga, shakti ioga, kriya ioga i Nada ioga (desenvolupament dels Nadis, o canals d’energia dins del cos) -que estan basats en els pilars dels Ioga Sutras de Patanjali, amb agregats de bhakti (devoció) i tantra. Es basa en el ascens de l’energia kundalini que resideix en l’ésser humà, elevant-la fins el chakra coronari.

Combina asanes o postures de ioga, respiració (pranayama), relaxació i meditació, i utilitza el cant de mantres en la meditació. Cada classe pot ser totalment diferent a l’anterior. Cadascuna d’elles treballa diferents parts del teu cos (sistema nerviós, sistema glandular, sistema circulatori, sistema digestiu, sistema d’eliminació, etc.). Els beneficis del Kundalini Ioga són, entre d’altres, reducció del mal d’esquena, l’equilibri del sistema nerviós, hormonal i metabòlic; l’augment de l’energia i la sensació de benestar i equilibri.

Consta de sèries d’exercicis o kriyas molt diferents. És un estil dinàmic i no obstant això, fàcil de seguir. L’objectiu és desbloquejar el cos i la ment a través de la mobilització de l’energia i aconseguir relaxar-nos tant física com emocionalment.

El Kundalini et connecta amb la teva ànima.

YOGA WHEEL

wheelYoga Wheel és un prop que t’ajudarà a desenvolupar i incrementar mobilitat i flexibilitat de la columna vertebral, a estirar i enfortir tota la regió abdominal i, per descomptat, els flexors del maluc. Ideal per obertura d’espatlles, expansió de la caixa toràcica i per facilitar i fer més accecibles postures més avançades.
Aprenem com fer servir correctament la Yoga Wheel, seqüències, i incorporar-la en la pràctica diària de ioga.
Guanya flexibilitat i força.

El centre disposa de yoga wheels per a tots els participants.

YOGA WALL

yogawall (2)Tradicionalment anomenat Yoga Kurunta és una sèrie d’asanes, desenvolupada i refinada per primera vegada pel mestre B.K.S. Iyengar, practicades amb ajudes de cordes sobre una paret. L’estudiant està literalment suspès de les cordes, utilitzant les cordes per una direcció determinada i permetent al practicant de ioga aprofundir en diverses postures.
Molts estudiants nous en ioga no sempre estan preparats per a les inversions, però una paret de cordes ajuda a facilitar el procés fent que l’alumne se senti més estable i segur. Igual que els principis basats en l’alineació de Iyengar Ioga, les cordes ajuden els estudiants a ser més conscients de l’orientació dels seus cossos. Amb èmfasi en l’anatomia, els estudiants experimentaran una major obertura de determinades àrees i reforcen i tonifiquen el seu cos.
La paret de la corda és un recurs il·limitat per al practicant de ioga de qualsevol edat, grandària o nivell de pràctica.
Proporciona una nova perspectiva a la vostra comprensió de les asanes, des d’extensións, fins a inclinacions laterals, torsions, flexions i inversions.
Arribeu a llocs on la vostra pràctica habitual no us pot portar.
El cos està protegit amb seguretat per la tracció de les cordes, estirant-se i enfortint aquelles zones difícils d’arribar a la columna vertebral.
Ancoreu la vostra posició i amplieu el vostre moviment. Hi ha una major mobilitat a les articulacions, ja que el cos està autoritzat a anar més enllà del ventall de moviments quotidians.

ACROYOGA EN FAMILIA

acroyoga-niñosPares, mares, fills i filles compartim una estona de diversió, i joc mentre enfortim els vincles familiars, desenvolupem consciència corporal, aprenem a respirar, aprenem noves maneres de comunicar-nos, de relaxar-nos a través del ioga, l’acrobàcia,el vol terapèutic i el massatge thai.
No cal tenir experiència prèvia, tan sols ganes de passar-ho bé.
Per infants d’entre 5 i 12 anys (dins el mateix grup variarem els exercicis per franges d’edat).

CHILDREN'S YOGA

childreKIDS YOGA IN ENGLISH
with TIFFANY

Ages from 3 to 6, 7 – 10 – and then preteen (11 to 14)

Classes consist of:
Greeting
Connection
Meditation
Warm up
Animal play
Balance
Parachute
Couple/Group activity
Bindi adornment
Candle, light the flame
Send out Joy with rose petals
Massage
Aroma
Sleep
English songs thrown in for ‘crazy energy’ moments.

Disclaimer/parent’s signature – warnings – essential oils – coco oil – have alternatives ready.

IOGA AERI PER NENS

aerialnensEs basa en els mateixos fonaments del ioga per adults però és més dinàmic i es practica a través del joc. Animem als nens a experimentar i descobrir el seu cos i la seva ment d’una manera divertida, mitjançant jocs que afavoreixen la coordinació, la flexibilitat i l’equilibri, alhora que milloren la seva capacitat d’atenció i concentració.
Els nens també aprenen a respirar i relaxar-se, potenciant així la seva espontaneïtat, comunicació i creativitat.
Practicant i jugant a fer ioga, afavorirem el seu desenvolupament físic, mental i emocional.

IOGA PRE-NATAL

prenatalPosa consciència al teu embaràs i prepara’t físicament i emocionalment per aquesta nova etapa que has començat.
Dedica’t un temps per cuidar-te, sentir i mimar al teu nadó.
Treballem per evitar o disminuir possibles molèsties de l’embaràs (nàusees, marejos, mal d’esquena, turmells i canells inflats…) i preparar-nos pel part, respirem per nosaltres i alhora pels nostres nadons, preparem el sòl pèlvic pel moment del part i pel postpart, ens permetem uns moments per relaxar-nos junts i crear un vincle especial amb els nostres nadons.

Si la mare està feliç, el nadó també ho està.

IMG_0704 (2)

IOGA AMB NADONS

postUn espai on poder practicar ioga amb el teu nadó.

Respirem amb els nostres nadons i ens en beneficiem tots dos, compartim experiències, gaudim l’un de l’altre mentre ens anem coneguent.
Si la mare està feliç, el nadó també ho estrà.

FAMILY YOGA

familyCLASS N ENGLISH
with Tiffany

These classes are suitable for all children and all caregivers. It’s key for the child’s learning that the caregiver participates in the class.

a basic class structure of the classes for parent’s information.

Yoga for Kids/Families

Always greet each child with eye contact and smile.

Altar (optional)

Greeting – sitting in a circle, formal Namaste, chanting Om three times, chant Om tare tu tare ture soha (Buddhist chant dedicated to the Bodhisattva Tara (Green))

Meditation – depending on the group – from thirty seconds

English check – Body (head, neck, shoulders… etc)

Warm Up – Rocking on the back, neck and shoulder stretches, gentle hamstring stretch,  Sun salutations, Dancing to ‘five little monkeys’, ‘row row row your boat’, ‘shake it off’

Animal Play – cat, mouse, dog, lion, snake, eagle, frog, kicking horse, crocodile

Balance – tree, airplane, dancers pose, star

Partner Poses – Forward Fold, Uttanasana with arms joined, Rainbow pose (side plank with hands touching), sea saw – legs wide, kneeling washing windows

Games – Make up your own pose, Take an animal on an adventure through their  environment ( like a bear through the forest), “Freeze” (playing music and when it stops, freeze in a yoga pose), Dancing free style to different music (each genre lasts about 20 seconds)  – interpretive dance, Simon says, Pass the ball with your feet in a circle, Plant a seed and watch it grow

Scarves – For meditation and for savasana

Parachute – work with emotions and bringing everything in physically close together (secret sacred quiet space)

Quiet time – tune into senses

Give a Tilak/Bindi – awareness of third eye – body art

Light a Candle, soft nature based Music

Send out Joy (love) by blowing on rose petals

Massage of hands, shea butter or coconut oil

Blowing feathers

Aroma – engage the sense of smell and association

Savasana – Yogic Sleep

Goodbye – sitting in a circle, chanting Om, Om tare

Meditation – depending on the group – from thirty seconds

Everyone packs away their blankets, props, mat.

(Sometimes we might play a puzzle, use flashcards, or do an activity to reinforce the language used in the class)

Introduction of Pranayama by blowing a feather, by blowing a rose petal, and by breathing with the stomach (and raising the stomach with a stone on top of the stomach), partner breathing (where another child touches the back or stomach of the child practicing breathing)

IOGA EN FAMILIA

familyPares i fills, venim tots junts a practicar ioga de manera divertida, gaudint dels seus beneficis a la vegada que enfortim els vincles amorosos.

Tallers de cap de setmana

 

SHAKTI YOGA

in english with Tiffany Jones

YOGA NIDRA

nidraIoga Nidra és una tècnica de pratyahara en la que les distraccions de la ment estan contingudes i la ment se li permet relaxar-se. Aquesta pràctica ha tingut un profund
efecte transformador sobre els practicants.
Les recents recerques sobre el somni han demostrat que també entrar en aquest refugi tradicional rarament eliminarà l’estrès. La relaxació veritable és una experiència més enllà de tot això. Per a la relaxació absoluta un ha de romandre conscient. Això és Ioga Nidra, l’estat de somni dinàmic.
Ioga Nidra és un mètode sistemàtic per induir una completa relaxació física, mental i emocional. Durant la pràctica, un sembla estar adormit, però la consciència està
funcionant a un nivell més profund de atenció.

IOGA A LA NATURA

outSessions i estances de ioga a la natura. Anirem informant de les sortides organitzades a través de la Newsletter.

IOGA PER EMPRESES

office-yogaEl Ioga és una fantàstica eina per prevenir l’estrès laboral que limita la nostra creativitat, la nostra capacitat d’afrontar decisions, provoca disminució del rendiment, irritabilitat, insomni, apatia, falta d’energia, falta de concentració mental… afecta el nostre estat emocional i físic.

El ioga augmenta la qualitat de vida, ens ajuda a afrontar la pressió del dia a dia de manera mental i emocionalment constructiva, recuperant el nostre equilibri interior i augmentant també la nostra capacitat de resposta.

Nosaltres dissenyem les sessions a mida per tal de cobrir les necessitats específiques de cada empresa i grup particular, contemplant el grau d’estrès i conflicte, les restriccions físiques dels participants i els espais disponibles de l’empresa en cas que es realitzessin les sessions en ella.

T’oferim la possibilitat d’incorporar aquesta pràctica a la teva empresa o bé crear un grup tancat amb els membres de l’empresa al nostre centre o en qualsevol altra instal·lació propera a l’empresa.

Beneficis del Ioga per a les empreses:

La pràctica del ioga permet millorar la qualitat de vida laboral . Dins de les empreses els resultats dels empleats són immediats:

– Millora la concentració, el que ajuda a prendre decisions de manera més eficient.
– Redueix, prevé i ajuda a manejar les situacions d’estrès que permet una millora en l’humor i un ambient laboral més agradable.
– Estimula la creativitat.
– Millora el rendiment intel·lectual i laboral.
– Maximitza la productivitat de l’empleat.
– Genera un ambient de treball més harmònic, motivant als empleats a treballar més distesos i que la jornada laboral sigui més suportable.
– Disminueix i prevé les malalties, reduint així l’absentisme, llicències i els costos de tractaments mèdics.

Beneficis del Ioga per als que participen de les classes:

En l’àmbit laboral :

– Millora el maneig de les situacions d’estrès i ansietat, el que es tradueix en una major productivitat en el treball i en la qualitat de vida de la persona.
– També ajuda a prevenir l’estrès.
– Elimina els mals efectes del sedentarisme de la vida empresarial: alleuja tensions de lumbars, cervicals i dorsals.
– Incrementa l’energia general.
– Augmenta la capacitat d’organització.

A la salut:

-Afavoreix l’harmonia entre la vida familiar i la professional.
-Evita les contractures i els dolors de cap.
– Redueix la tensió física, mental i emocional.
– Combat l’insomni.
– Millora l’humor.
– Incrementa la força física i la flexibilitat.
– Prevé malalties.
– Augmenta l’eficàcia cardiovascular i respiratòria.
– Disminueix la pressió sanguínia.
– Ajuda a incrementar la capacitat del sistema immunològic.

YOGA GRANOLLERS IOGA LES FRANQUESES LA GARRIGA CARDEDEU LLIÇÀ VIC EL FIGARÓ canovelles la roca


Permenentment oferim seminaris, monogràfics, retirs, cursos i formacions específiques perquè aprofundeixis més en el ioga, tant en la filosofia com en tècniques concretes, alineació, pràctiques avançades, iniciacions, etc.
Subscriu-te a la newsletter per a rebre tota aquesta informació.


 

FORMACIONS


Profunditza més que mai. Creix a nivell personal i professional:

.

MONOGRÀFICS MENSUALS


Cada mes t’oferirem l’oportunitat d’aprofundir en un tema concret. Com sempre amb professionals experts i qualificats en la matèria.

.

YOGA GRANOLLERS IOGA LES FRANQUESES LA GARRIGA CARDEDEU LLIÇÀ VIC EL FIGARÓ canovelles la roca


 

PILATES I
HIPOPRESSIUS


GRANOLLERS

PILATES

pilatesEls exercicis de Pilates treballen la musculatura de la faixa abdominal, reforçant l’esquena i ajudant a adoptar una bona alineació de tot el cos. Tonifica i reforça la musculatura sense guanyar volum i millora la flexibilitat.

Treballen sobre tot la musculatura interna.
És un sistema d’entrenament físic inventat Joseph Pilates (principis del segle XX) basant-se en els seus coneixements en diverses especialitats: gimnàsia, traumatologia, ballet i ioga.

El mètode pilates se centra en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. En particular, els exercicis de Pilates ensenyen a ser conscients de la respiració i l’alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena.

IMG_7937

AERIAL PILATES

aerialpilatesEls exercicis d’Aerial Pilates, igual que al pilates tradicional, treballen la musculatura de la faixa abdominal, reforçant l’esquena i ajudant a adoptar una bona alineació de tot el cos. Tonifica i reforça la musculatura sense guanyar volum i millora la flexibilitat de manera divertida amb els nostres gronxadors específics.

S’enfoca en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. Els exercicis t’ensenyen a ser conscients de la respiració i l’alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena.

 

PILATES PRE-NATAL

prenatalEls exercicis de Pilates adaptats per l’embaràs i les diferents etapes.

YOGUILATES

yoguilatesIoga i Pilates en una mateixa classe. Treballem la musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià. Ens centrem en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l’equilibri del cos i que són essencials per mantenir l’alineament correcte la columna vertebral. Aprenem a ser conscients de la respiració i mentre enfortim els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d’esquena i millorem la flexibilitat amb exercicis del ioga.

 IMG_7908
HIPOPRESSIUS

hipoAbdominals específics. Els hipopressius treballen la musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià. Són un 60% més efectius que el treball abdominal tradicional.

Millora el to de base de la musculatura abdominal i pèlvica, mitjançant l’automatització de la contracció reflexa d’aquesta zona (fibres de tipus posturals o de paret), sense exercir cap pressió intr abdominal que provoqui més debilitament. Tot al contrari que amb el treball abdominal tradicional, que degut a la pressió que causa una flexió de tronc al sol pelvià i a la faixa, no deixa espai a les vísceres, el que deriva en una distensió abdominal o sigui, el perímetre surt cap a fora.

En homes, la faixa abdominal acostuma a cedir quan s’està en repòs perquè hi ha to muscular d’esforç, però no de base. El que representa un perill, ja que el poc to muscular de base pot provocar hèrnies abdominals, umbilicals, inguinals o discals com pateixen tants esportistes que fan molts exercicis abdominals, però al no tenir musculatura de base, els teixits no poden aguantar la pressió i cedeixen.

En dones, el problema s’agreuja, ja que la zona per on s’escapa la pressió és la vagina, el què pot provocar hèrnies vaginals (prolapses, caigudes de bufeta, úter i/o recta) que acostumen a anar aparellades amb incontinència urinària. És un greu problema que es pot prevenir amb aquest mètode.

Un mètode creat pel Dr. Marcel Caufriez (Doctorat en Ciència de la Motricitat i especialista en rehabilitació i reeducació uroginecològica), i que tot i que en un primer moment va sorgir com a una tècnica utilitzada principalment en l’àmbit preventiu del postpart, actualment s’ha vist ampliada a escala terapèutica (rehabilitació) com físic (prevenció).

Les causes principals del debilitament de la faixa abdominal i pelvià són:

Embaràs i part: És la principal causa, tot i que els seus efectes poden aparèixer anys després. Durant l’embaràs es produeix una hormona que relaxa els músculs pelvians per facilitar el part. A més a més, si el bebè és de gran pes o de gran perímetre cranial afecta directament la musculatura pelviana.

Postpart: Posterior al part, la dona comença a fer activitat física sense considerar com han quedat els seus músculs, que segurament no poden suportar un important augment de la pressió abdominal. Això fa que si no hi ha una correcta recuperació de la faixa abdominal i del sòl pelvià, amb l’inici de l’activitat física encara es debilitarà molt més.

Pràctiques esportives: Els esports amb impacte (atletisme, tenis, aeròbic, fúting…) augmenten la pressió en la paret abdominal i altera el to muscular pelvià. També els abdominals tradicionals sense una correcta prescripció, causen més debilitat en la musculatura que fa de paret per la pressió intr abdominal, ja que aquest tipus d’abdominals exerciten els músculs de tipus força però debilitant el to de base.

Menopausa i envelliment: Els canvis hormonals de la menopausa i el simple fet del pas dels anys atrofia aquesta musculatura.

Herència: Pràcticament 2 de cada 10 dones, tenen una debilitat innata dels músculs del sol pelvià.

Hàbits quotidians i altres factors: Hi ha d’altres costums i causes que perjudiquen la faixa abdominal i el sòl pelvià com retenir l’orina o fer empenta per buidar bufeta, anar amb roba molt ajustada, l’obesitat, l’estrenyiment, tocar instruments de vent, el cant, la tos crònica, el sedentarisme, les males actituds corporals, i qualsevol augment repetitiu de la pressió intr abdominal.

Les conseqüències de tenir debilitada la musculatura pelviana són:

– Incontinència orinaria (6 de cada 10 dones)
– Prolapse d’òrgans pelvians (despreniment de matriu i bufeta): 45% de les dones ho pateixen en el post part
– Perímetre cap a fora
– Problemes d’esquena
– Pèrdua de la sensibilitat de les relacions sexuals (anorgàsmia en dones del 30-50%)
– Problemes d’erecció
– Hèrnies inguinals

La tècnica hipopressiva ajuda a prevenir qualsevol de les conseqüències, millorant el to muscular per a minvar els efectes abans descrits, així com per a millorar la qualitat de vida, disminuint els efectes negatius si ja existeix una patologia.

Si s’és esportista… amb molta més raó, primer per tal de compensar les càrregues i pressions abdominals que causen la majoria d’esports sobre aquesta musculatura, evitant el debilitament i les conseqüències, i segon per millorar el rendiment esportiu gràcies a la implicació de músculs com el diafragma toràcic, el transvers, oblics i el serrat major i el treball en apnea.

Alguns beneficis són:

– Prevenció i disminució de la incontinència urinària
– Prevenció dels prolapses (bufeta, uterins, recte)
– Reducció del perímetre de la cintura
– Millora de les relacions sexuals
– Gestió correcta de les pressions abdominals en les pràctiques esportives.

hipos
HIPO-PILATES
hipopil Classes de Pilates + Hipopressius
POST-PART AMB NADONS

postGaudeix juntament amb el teu nadó d’un espai de pau i tranquil·litat.
Fem exercicis específics de hipopressius, yoga i pilates per recuperar el cos físic i la musculatura abdominal i del sòl pèlvic després del part, i exercicis de ioga per destensionar el cos per gaudir al 100% d’aquesta nova i preciosa etapa.
Respirem amb els nostres nadons i ens en beneficiem tots dos, compartim experiències, gaudim l’un de l’altre mentre ens anem coneguent.
Si la mare està feliç, el nadó també ho està.

DANSA
FLUIR


GRANOLLERS

BUNGEE WORKOUT

WORKOUTUtilitza unes cordes específiques que romanen lligades al sostre i a l’usuari. Aquest element es fusiona amb classes de dansa contemporània per donar com a resultat el Bungee workout.

DANSA CONTEMPORÀNIA

contemBasada en la dansa clàssica i amb influències de la dansa moderna i postmoderna. Tot i que inclou els moviments de la dansa clàssica, a la contemporània se n’inclouen d’altres que van néixer per a trencar-los, com per exemple els girs i torsions de l’esquena, de manera que les espatlles no fossin paral·leles als malucs; les posicions paral·leles de les cames, o inclús amb els genolls cap a l’interior; la incorporació de silencis o moviments en aparença no continguts, que facin la impressió que el ballarí es deixa anar.

La dansa contemporània prescindeix del que quan va néixer es considerava no essencial, com els grans grups de ballarines que fan de decorat i els vestits recarregats. A diferència de l’estil clàssic, on els ballarins han de tenir mides i aspecte similars, al contemporani es valora la diversitat física i d’estils. També se sol ballar amb els peus descalços “per a sentir millor el terra” i es juga amb els moviments i restriccions produïts per portar els cabells solts, per exemple, o certes peces de roba. La música emprada, que en aquesta dansa no es considera necessària, tampoc és ja necessàriament clàssica.

 

DANSA DEL VENTRE

bellyDansa femenina que suggereix sinuisme, seducció, força i exotisme.
De moviments sensuals i saludables, centrats principalment al llarg de la columna vertebral i que ajuden a desfer bloquejos corporals, emocionals i psicològics permetent que l’energia no s’estanqui i pugui fluir.
Parteix d’una estructura bàsica de moviments permetent la creativitat i la improvisació personal.
Un llenguatge poètic del cos que interpreta una melodia amb harmonia i ritme.

Treballem amb diversos elements: Espasa, Zagatts, Bastó, Vel, Doble vel, Ales d’Isis, Espelmes i Safata.
Estudiem la ritmologia àrab que ens ajuda a interpretar més detalladament la música.

Diferents estils (tribal fusió)

Tots els nivells.

06122014ingravitt019

DANSA DEL VENTRE TRIBAL

tribATS i Fusió

La Dansa del Ventre estil Tribal abraça diversos estils, entre els quals destaca l’American Tribal Style (ATS) i el Tribal Fusió.

L’ATS neix als anys 60 de la mà de Jamila Salimpour, directora de la companyia de dansa Bal-Anat, que va fusionar danses i indumentària ètnica de comunitats de l’Orient Mitjà, Nord d’Àfrica i la Mediterrània i va crear la seva pròpia versió de la dansa del ventre. Prenent el que observava dels ballarins del Marroc, Algèria, Turquia, Egipte, Síria i Líban que ballaven als Estats Units, va començar a catalogar els moviments de la dansa oriental creant un vocabulari bàsic que encara segueix sent la base del repertori de l’estil tribal. També fusiona aquests balls tradicionals amb l’estil cabaret.

L’estil tribal americà (ATS) és una dansa grupal basada en la improvisació i els canvis de líder. La pràctica del ball, sol ser una improvisació estructurada. Una ballarina assumeix el paper de líder i realitza senyals codificades que les altres ballarines (el cor) segueixen, o coreografia un marc dins del qual es limita la improvisació.

L’estil Tribal Fusió (TFB) neix als anys 90 de la mà de Jill Parker, integrant original de les Fat Chance Belly Dance i fundadora de la companyia de dansa Ultra Gypsy, desenvolupa un estil de dansa tribal més complex i expressiu que l’ATS donant inici a l’estil Tribal Fusion. Jill va ampliar el vocabulari de moviments de l’ATS, va estendre el format prenent elements d’altres danses. Va modificar el vestuari, eliminant el turbant i el choli, fent-lo menys recarregat. La música va començar a tenir un rang més ampli: des de tradicional fins a música més moderna obrint les portes a una nova forma de tribal, molt més creativa, expressiva i teatral.

I del tribal fusió sorgeixen nombrosos estils com per exemple:

El Tribal Urbà, en aquest estil, s’usen passos del Belly Dance fusionats amb passos de danses urbanes com el Break Dance, la dansa moderna, el Jazz, el Hip Hop, i en general no es fa improvisació. La música és experimental o electrònica amb una mica d’influència oriental i algunes vegades és completament experimental.

El Tribal Gòtic belly dance amb la cultura i la música gòtica. És més dramàtic.

L’estil Burlesque, una fusió més sexy i teatral en què sovint es busca la interacció amb el públic.

L’estil líric fusiona músiques líriques o amb melodies suaus per crear coreografies més emotives que connecten amb el públic per la sensibilitat i la subtilesa del ball. Sovint s’empren recursos de ballet que es fusionen amb dissociacions fluides i accents marcats en malucs i tors.

tribal

MOVIMENT EXPRESSIU ("CHAKRAS")

movement+1Aquestes sessions pretén que ens ho passem bé movent-nos i coneixent millor el nostre cos i la nostre psicomotricitat. Gaudirem d’un espai per nosaltres mateixos, deixant de costat, per una estona, les nostres preocupacions. Dirigirem la nostre atenció cap el propi cos, concentrant-nos en l’exercici que estem realitzant i relaxant els pensaments que ens envaeixen. Despertarem i agitarem la nostre pròpia energia a través de la música, el moviment i la vibració amb els altres.
Podem sentir-nos més lliures realitzant allò que el cos ens demana, de manera conscient o inconscient, deixant que l’energia flueixi i desfent bloquejos. L’expressió corporal és una manera de potenciar la creativitat i ens ajuda a millorar la salut física, psíquica i espiritual.

Metodologia
Ens mourem amb la música, començant amb una cadència suau i senzilla. Poc a poc el moviment s’anirà transformant en ball, realitzant exercicis més dinàmics i rítmics. Els exercicis aniran agafant forma de dansa i, sense potser adornar-nos, el moviment serà lliure, harmoniós, inspirat en la música i sentiment o emoció de cadascú i de l’energia del grup. Continuarem el taller amb la realització d’estiraments i asanes de hatha ioga. Finalitzarem la sessió amb petites meditacions i/o relaxació.
A cada sessió treballaren un dels set xacres o centres d’energia, començant pel centre baix i anar pujant fins el centre coronari. En totes les classes utilitzarem el llenguatge no verbal per expressar-nos i relacionar-nos , potenciant així les nostres capacitats psicomotrius i respectant les limitacions de cadascú sense forçar.

Objectius
Prendre consciencia del nostre cos i dels nostres moviments.
Mobilitzar l’energia personal i grupal.
Enfortir i flexibilitzar la musculatura.
Estimular l’expressió i la creativitat.

MEDITACIÓ I TÈCNIQUES COMPLEMENTÀRIES


GRANOLLERS

MEDITACIÓ

medi“Cada pas i cada respiració atenta que donem estableix la pau en el moment present i impedeix la guerra al futur. La transformació de la nostra consciència individual inaugura el procés de transformació de la consciència col·lectiva “.

Thich Nhat Hanh

La pràctica regular de la meditació produeix beneficis contrastats i documentats que asseguren nivells de millora en el potencial mental, la salut i la nostra relació amb l’entorn.

Redueix l’estrès
Augmenta la creativitat i la intel·ligència
Millora la memòria i la capacitat d’aprendre
Augmenta l’energia
Augmenta la pau interior
Redueix l’insomni
Augmenta la felicitat i l’autoestima
Redueix l’ansietat i la depressió
Millora les relacions interpersonals
Millora la salut
Rejoveneix la ment i el cos

+informació

MINDFULNESS

mindÉs difícil seure a observar imparcialment els nostres pensaments, pors, vergonyes, culpis i d’altres continguts interns. El Mindfulness ens obra un espai en què podem donar un pas endarrere per poder contemplar senzillament el desplegament de Ferides, rebuigs i fantasies mentals que acabin desapareixent.
El Mindfulness consisteix en ser plenament conscient del que succeeix en el moment present, sense filtres ni prejudicis de cap tipus, cosa que pot aplicar-se a QUALSEVOL situaciò. El Mindfulness dit en poques paraules, consisteix el cultiu de la consciència de la ment i el cos per aprendre a viure aquí i ara.
En ioga, la pràctica de la concentració és un pas previ a la meditació, el Mindfulness és aquest tipus de pràctica que amb constància i practica ens guiarà subtilment l’experimentació de la meditació, a obrir-ens a espais de silenci i joia que ja existeixen en nosaltres.

És una manera de prendre consciència de la nostra realitat, oferint l’oportunitat de treballar conscientment amb el nostre estrès, dolor, malaltia, pèrdua o amb els desafiaments de la nostra vida. El Mindfulness ofereix científicament un gran nombre de beneficis tant psíquics com físics, és una manera efectiva per reduir l’estrès, augmentar la concentració, desenvolupar la intel·ligència emocional, millorar dels trastorns físics (cefalees, dolors, insomni, tensions,...), disminució de l’evitació experiencial, augment dels estats d’ànim positius i augmentar el benestar general a través de viure amb plena consciència.

+ informació

ALLIBERACIÓ EMOCIONAL

nidraBiorespiració: tècnica per a deixar anar estrès mental, memòries del subconscient, emocions contingudes i no expressades, assolint un estat de pau i connexió amb el cor més profund.

+ informació

QI GONG

qigongEl Chi Kung o Qi Gong és una pràctica corporal formada per suaus moviments físics, exercicis respiratoris i concentració mental que van sorgir a la Xina fa més de 4.000 anys amb l’objectiu d’enfortir l’organisme a nivell físic, mental i espiritual.
Chi és l’energia vital de tots els elements de la natura, inclosos els éssers humans. Kung descriu el treball constant i l’habilitat adquirida després d’un període de temps. Chi Kung, per tant, es tradueix per la cultura i la pràctica de la mobilització conscient de l’energia per l’interior del cos.
Integrat a la Medicina Tradicional Xina (MTC) per l’emperador groga Huang Ti fa aproximadament 2.000 anys, el Chi Kung és un art terapèutic que es fa servir per mantenir la salut, augmentar la vitalitat i prevenir o curar malalties.

om shanti

espai ioga

Si no tens clar quin és l’estil més adient per a tu, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, diga’ns que necessites i què estàs buscant i t’assessorem:

Coneix el nostre equip:

El cos físic es considera fonamental per desenvolupar qualitats mentals i espirituals, per la qual cosa s’ha de mantenir en bona forma si es vol assolir una vida plena.

prova2

Tots el estils de ioga que t’oferim a INGRAVITT busquen a través de les postures la prevenció de malalties, l’obertura de canals energètics i chakres, la salut de la columna vertebral, la flexibilitat, l’enfortiment dels músculs i dels òrgans interns, a més de calmar la ment.

Construim postures (asanas) que aporten salut i benestar, alliveren tensions i augmenten la vitalitat, força, elasticitat, equilibri, capacitat respiratòria, concentració mental i et posen de cara amb la teva actitud davant els límits.

Treballem sempre des de l’atenció interior, des de l’escolta al cos, des del sentir, per tal d’arribar a la perfecta aliniació de la columna vertebral, desfent així tota mena de bloquejos perque pugui fluir l’energia.

Pren consciencia dels teus pensaments, i amb perspectiva connecta amb la teva verdadera voluntat, apren a no deixar-te endur per pensaments que et limiten i no et deixen avançar en la teva practica i evidentment en la teva vida.

man

granollers les franqueses ioga yoga acroyoga 

Porta roba esportiva còmoda que permeti veure clarament els genolls (malles o pantalons curts i samarreta). No necessitaràs bambes ni mitjons, però pots portar un jersei per a la relaxació final.
No mengis durant les dues hores anteriors.
Abans de començar la classe avisa al professor de qualsevol molèstia o lesió que pateixis, ell t’adaptarà la pràctica.
Després de la pràctica, evita de menjar immediatament o de prendre una dutxa a temperatures extremes; així no pertorbaràs els efectes beneficiosos de la pràctica en la circulació de la sang.

Intenta arribar puntual per començar tots junts la pràctica, i si arribes tard, espera a que acabi el silenci inicial abans d’entrar a classe.
És important que durant la classe estiguis practicant en silenci per treballar la concentració i l’interiorització dels sentits, també evidentement per respecte als companys que també busquen aquest espai de silenci per a poder treballar l’atenció interna. El professor et corregirà si hi ha alguna cosa que no entens o no fas bé, i sempre et podem resoldre més dubtes al final de cada classe.

Per raons higièniques també cal portar mat propi (màrfega específica per a ioga) i mantenir-lo net, netejar-lo amb freqüència.
Si ets de suar molt pots portar una toballola per la pràctica, i més d’una samarreta si et cal.
Practicar amb el cos i la roba neta t’ajudarà a concentrar-te millor a tu i també als altres. També per respecte al professor que pot venir a ajustar-te la postura, és convenient una bona higiene.


ioga granollers les franqueses yoga

YOGA MAT

Si vens a probar i no en tens te’n podem facilitar un abans d’adquirir el pròpi, ja que n’hi ha de molts tipus, de diferents materials, grips, gruixos…  I et podem aconsellar quin és el més adequat per a tu i per a la teva pràctica, tot depèn de si ets de suar molt o no i també del tipus de pràctica que escullis.

LLOGUER

Si no tens MAT o te l’has oblidat, no et preocupis, te’n lloguem un professionalIMG-20160801-WA0002

2€

BOTIGA

Al centre disposes de botiga de yoga mats professionals i accesoris. De qualitat, les millors marques per a una bona pràctica.

Millora la teva qualitat de vida, salut, benestar i creixement personal de la mà dels millors professionals.

IOGA I RUNNERS

Córrer és un exercici activador i enfortidor de tot el cos, utilitzat de forma general en qualsevol activitat esportiva com a baula fonamental per completar qualsevol entrenament, a més de ser un esport específic, en sí mateix és un exercici que en determinat punt transcendeix el cos físic, per passar al pla mental, com ho expliquen les experiències dels maratonians. Es sol dir que un punt de la marató ja no es correr amb el cos sinó amb la ment, per això la combinació amb el Ioga, sembla ser perfecta, ja que en forma extra brinda l’oportunitat d’enfortir la ment, per a aquests moments tan especials, com ho són els últims quilòmetres d’una marató, d’una cursa de muntanya o simplement els últims metres per fer cim. En la majoria dels esports la unificació de la ment i el cos és essencial, sent l’objectiu primordial per a qualsevol maratonista, muntanyenc, esportista.
El Ioga no només s’ha de pensar com aportació psíquic, ja que és capaç d’incrementar la resistència, sent un exercici netament respiratori i per tant energètic, que estimula fins l’última cèl · lula del nostre ésser.
Els exercicis del ioga ajuden a la rutina de córrer, ja que fa èmfasi en altres músculs que necessiten atenció , i també s’estén als músculs treballats en la mecànica de carrera. Encara que sovint associats amb l’estirament simple, el ioga pot millorar la flexibilitat i la força, així com ajudar a relaxar la ment i arribar a un nivell més profund de la consciència, el que li permet anar més enllà.
El ioga és una activitat de relaxació en què posem en sintonia cos i ment. Per mitjà d’aquesta tècnica som capaços de controlar, en cada moment el nostre cos per mitjà de la ment, de manera que puguem superar estats de cansament com el que es produeix en el durant o després d’una carrera.

EMBARÀS

A INGRAVITT tenim experiència en el ioga durant l’embaràs. Estem especialitzats en la preparació al part i també en la recuperació. Sabem que és el que et va millor i que és el que necessites en cada moment.

Si ets practicant de qualsevol estil de ioga dinàmic i exigent i t’acaves de quedar embarassada, informa’ns que t’adaptarem la pràctica a cada etapa de l’embaràs, no tens perquè deixar les teves classes de sempre, al contrari, continuar et beneficiarà molt en aquesta etapa de canvis tant físics com mental-emocionals.

I si estàs embarassada i no has fet mai ioga i no pots venir a les classes de PRE-NATAL, no pateixis, les de GENTLE YOGA i RESTORATIVE YOGA són igual de recomanables per a tu. En aquestes et donarem exercicis específics per anar preparant el cos per el moment del part i perquè es recuperi amb més facilitat. Nomès cal que ens informis i t’adaptarem qualsevol postura que ho requereixi.


.

Classes regulars de dilluns a divendres.
Els caps de setmana també disposes de
classes segons la programació de cada mes.

granollers

Classes privades, particulars o a grups tancats.
Pots escollir disciplina, horari i professor.
A Ingravitt o altres centres/instal·lacions.

la garriga

Els caps de setmana
també estem actius!

barcelona


molt aviat:

.